Af - 20/12-15 19:46

Qvortrup: Smykke-sagen kan trække tæppet væk under regeringenQvortrup: Smykke-sagen kan trække tæppet væk under regeringen

Det kan blive fatalt for regeringen, hvis den hårde linje over for flygtninge ikke bliver neddæmpet, vurderer Henrik Qvortrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Regeringen lever livet farligt ved at fastholde, at nytilkomne flygtninge skal fratages værdier som eksempelvis penge og smykker.

Det vurderer metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Sagen kan ende med at vælte Lars Løkke Rasmussen af pinden som landets statsminister, hvis ikke regeringen straks får modereret budskabet, lyder det fra Henrik Qvortrup.

- Ultimativt kan sagen om guldringene trække tæppet væk under regeringen. Det er sprængfarligt for den, siger han og fortsætter:

- Problemet opstår, når man tænker på, hvad der er baggrunden for, at Jens Rohde netop har forladt partiet. Han henviser specifikt til den umenneskelighed, som den politik er udtryk for. Og hvis bare ét borgerligt folketingsmedlem følger i Rohdes fodspor og skifter side, så har Lars Løkke mistet sit flertal.

Rohde: Jeg har mødt forståelse og had efter mit partiskifte
Rohde: Jeg har mødt forståelse og had efter mit partiskifte

Kommentator: Rohde melder sig ud i protest mod Støjberg
Kommentator: Rohde melder sig ud i protest mod Støjberg

- Det er en meget høj pris, regeringen betaler for at være rigide på det her. For hvor mange flygtninge møder op med smykker af høj værdi – nok ikke så mange, fortsætter han.

Henrik Qvortup forudser, at Inger Støjberg, Lars Løkke og resten af regeringen snart vil ændre i den hårde fremturen for at undgå at komme i mindretal.

- Hvis budskabet var, at der skal være de samme vilkår som for kontanthjælpsmodtagere med den tilføjelse, at vi selvfølgelig ikke skal trække ringene af folk, så ville de have reddet den storm af, siger han.

Venstre mister endnu en profil: Jens Rohde går til Radikale
Venstre mister endnu en profil: Jens Rohde går til Radikale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx