Af Katrine Frederikke Wandrup - 11/07-17 08:04

P-bøden var så urimelig, at Marianne tog den hele vejen i retten - og vandtP-bøden var så urimelig, at Marianne tog den hele vejen i retten - og vandt

Marianne Agger er en af tre personer, som har fået medhold i en klagesag om urimelige p-afgifter fra parkeringsselskabet Europark.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Bax Lindhardt)

Selskabet har nemlig ikke skiltet tydeligt nok, mener Landsretten. Området i Vejle, nærmere bestemt Reinholdts Plads, er opdelt i to, men det er svært for menige bilister at gennemskue, skriver dr.dk. Det ene sted skal du købe en almindelig parkeringsbillet, mens du det andet sted skal have en særlig parkeringstilladelse.

De to parkeringsområder ligger lige op og ned af hinanden og ligner to identiske p-båse. Den eneste forskel er, at der står to forskellige skilte foran hver bås. Det ene hvidt, det andet sort, men med det til fælles, at skriften er meget lille.

Det førte til, at Marianne Agger og to andre i 2015 fik en parkeringsafgift – selvom de havde betalt for en parkeringsbillet. Det var de så utilfredse med, at de valgte at gå rettens vej.

Og selvom de nu har vundet, har processen bestemt ikke været nem. Der har været en næsten uendelig række mails frem og tilbage, samtaler med advokaten og så har Europark ifølge Marianne Agger ikke altid været lige behagelige at være i kontakt med. Derfor var glæden stor, da dommen faldt.

»Jeg følte virkelig glæde og havde lyst til at åbne en champagne og sige ’yes! Vi vandt over et p-selskab,« fortæller hun til dr.dk.

Hun håber, deres sejr viser, at p-selskaberne ikke har så meget magt i retssalene, som man nogen gange kan mistænke dem for, og at man som menigmand kan få et ord indført.

FDM er også glade for dommen og håber, at den kan skabe præcedens i fremtidige sager, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

Dog holder Europark stadig fast i, at de mener, der var skiltet tydeligt nok, og derfor oplyser de til dr.dk, at de i øjeblikket overvejer, om de vil anke sagen.

I januar fremsatte transportminister Ole Birk Olesen et forslag om, at private parkeringsselskaber skal oprette et uvildigt klagenævn, som bilisterne kan gå til i stedet for at skulle slæbe p-selskabet i retten, hvis de er utilfredse over en p-afgift. Det er de nemlig tvunget til på grund af de allerede eksisterende regler på området.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx