Af Morten Svan - 04/07-17 04:00

Kend tyvenes tricks og undgå indbruddetKend tyvenes tricks og undgå indbruddet

Politiet advarer mod opfindsomme indbrudstyve, der afmærker dit hus for at se, om nogen er hjemme.

storybild

(Billede: Iris)

En kvinde i Espergærde opdagede natten til søndag noget mistænkeligt i sit nabolag.

En række huse var blevet udstyret med blomster, og det undrede kvinden, som besluttede sig for at anmelde blomsterne til politiet.

Hos politiet mistænker man blomsterne for at være et nyt snedigt trick, der kan hjælpe indbrudstyve til at udpege huse, hvor folk ikke er hjemme.

- Vi har set det før, og det er noget, vi er særligt opmærksomme på i denne sommerferietid. Det har både været grene i indkørslen eller mærkater på postkasserne, som, hvis de ikke bliver fjernet, indikerer, at folk ikke er hjemme, så indbrudstyvene kan få arbejdsro, siger Henrik Sejr, politikommissær ved Nordsjællands Politi.

Trenden med at markere huse er altså ikke ny blandt indbrudstyve, og i sidste uge fandt en lignende episode sted i Nordjylland. Her opdagede en mand en lyserød sløjfe på sit stakit.

Statistisk set er det i ferieperioderne, der er mest tryk på indbruddene, og det er i høj grad, fordi folk ikke er hjemme.

Ifølge en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd afholder 18 af 20 indbrudstyve sig nemlig fra at bryde ind, hvis de ved, der er nogen hjemme.

Generelt er antallet af indbrud faldende i Danmark, men det er alligevel langt højere pr. indbyggere end eksempelvis i Sverige.

I 2015 var der i Danmark 596 indbrud pr. 100.000 indbygger, mens der i Sverige samme år kun blev anmeldt 233 indbrud pr. 100.000 indbyggere. Det er der dog en rigtig god grund til, fortæller forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd Hans Peter de Place:

- Vi har rigtig mange parcelhusområder, og de har simpelthen en højere indbrudsfrekvens. Det er ikke, fordi vi i Danmark er dårlige til at sikre os eller ikke tager os af vores naboer. Det er simpelthen på grund af måden, vi har valgt at bygge vores byer, siger han.

Undgå indbrud:
• Vær opmærksom på dine omgivelser og rapporter mistænkelig aktivitet til politiet.

• Opmærksomheden kan sættes i system ved at tilmelde sig Nabohjælp på Nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager kun fem minutter at tilmelde sig.

• Rent teknisk kan du besværliggøre indbrudstyvens arbejde ved at installere indbrudssikrede døre, vinduer og låse eller forstærke de nuværende.

• Et andet godt råd er at installere sensor- eller timeraktiveret lys både indendørs og udendørs.

• Lås skuret og lad ikke redskaber ligge fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet

• Når du er bortrejst, kan du bede din nabo om hjælp ved eksempelvis at tømme postkassen, smide skrald i skraldespanden, parkere bilen eller cyklen foran huset eller hænge vasketøj til tørre for at narre indbrudstyve til at tro, at nogen er hjemme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Zobel i millionhandel: Sælger villaen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx