Af - 24/04-15 14:57; Opdateret: 24/04-15 15:15

Ubehagelige sager spreder sig: Winnie blev penge-afpresset for sin  forsvundne katUbehagelige sager spreder sig: Winnie blev penge-afpresset for sin forsvundne kat

51-årige Winnie Kia Winther fra Nørresundby blev afpresset til at betale 1000 kroner for at få sin kat tilbage i februar - hun har stadig ikke fået den tilbage.

Bildstrecke im Grossformat »

I starten af februar forsvinder Winnies kat Balulo fra hendes hjem. Den vender ikke hjem af sig selv, og derfor laver hun en efterlysning på Dyrenes Beskyttelses Facebookside.

Fem minutter efter ringer telefonen.

- Det er en dansktalende mand, der stammer og virker usikker. Han ringer fra et ukendt nummer, fortæller Winnie Kia Winther hun til metroxpress.

Manden fortæller Winnie Kia Winther, at han har set den tre år gamle hankat, og at han vil gerne hjælpe hende med at få den tilbage, men:

- Han siger, han er en fattig studerende, og han vil have en dusør for at give oplysningen. Det har jeg ingen problemer med. Men han vil have, at jeg betaler før, jeg har fået katten tilbage. Det siger jeg, at jeg ikke vil være med til. Så bliver han lidt aggressiv, og siger så, at jeg ikke kan få katten tilbage alligevel.

SE KATTEN BALULO SAMT ET BILLEDE AF DEN BETALTE LØSESUM I TOPPEN AF ARTIKLEN.

Winnie KiaWinther forsøger at forhandle med manden, men han afviser. Det ender med, at hun overfører 1000 kroner via Mobilepay til ham.

- Jeg tænkte, at jeg har hans nummer, navn og kontooplysninger nu, så det kan ikke gå helt galt.

Men Winnie får aldrig nogen adresse af manden, som lovet, og telefonnummeret bliver også lukket. Hun henvender sig til politiet, der ifølge hende, ikke tager sagen så alvorligt på det tidspunkt.

Sporede manden til nordsjælland
Nordsjællands Politi overtager sagen i februar, fordi de har sporet betalingen til en mand i det område. Han bliver anholdt, og sigtet af anklagemyndigheden.

- De regnede med, at det var en tilståelsessag, der skulle have været for retten 26. februar. Men da han møder op i retten, nægter han sig skyldig, siger hun.

Det betyder i praksis, at sagen kommer til at tage længere tid end forventet. Ifølge Winnie er det endnu ikke besluttet, hvornår sagen kommer for retten.

51-årige Winnie Kia Winther, der arbejder hos SKAT, men opdrætter british shorthair-katte i sin fritid, fortæller, at hun er dybt rystet over, at nogen kan snyde andre på den måde.

Det fylder så meget i hendes hverdag, at hun har mareridt om sagen.

- Pengene kan jeg sagtens leve med at have tabt, men det er sværere at leve med uvisheden om, hvorvidt jeg får Balulo tilbage. En mand ringede til mig for en uge siden og sagde, at han havde set en død kat i vejkanten. På en måde blev jeg lettet, fordi det var en form for afslutning. Men det var ikke ham, fortæller Winnie Kia Winther.

Politiet har tidligere bekræftet, at de har kendskab til Winnie Kia Winthers sag og også lignende sager. Ingen af de ulykkelige kæledyrsejere har dog fået deres dyr tilbage.

Winnie Kia Winther fortæller selv, at hun har set folk på Facebook, der skriver, at de er blevet afpresset for beløb helt op til 10.000 kroner - i lignende hændelsesforløb - for at få deres dyr tilbage. Det er dog ikke alle, som har valgt at betale beløbet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi.

Har du oplysninger i sagen, kan du skrive til Winnie på HER eller til os på news@mx.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx