Af - 17/09-14 14:14

Dobbelt så mange dømt for at gå med knivDobbelt så mange dømt for at gå med kniv

På fire år er antallet dømt for at gå med kniv på gader og stræder for dobbelte. “Nu skal der gribes ind,” siger forening mod knive i nattelivet. SFs retsordfører foreslår frit lejde

storybild

Antallet af domme for at gå med ulovlig kniv på offentligt sted fordoblet på bare fire år. Ekspert åbner for kampagne mod de ulovlige knive. (Billede: Polfoto)

Antallet af danskere, der bliver dømt for at gå med ulovlige knive på offentlige steder er mere end fordoblet siden våbenloven blev strammet i 2008 fra 383 i 2009 til 789 i 2013, det viser nye tal fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Antallet af andre domme for lovovertrædelser med kniv - hvor knivvold hører under - er steget fra 97 til 164 i perioden.

- Det er jo helt vilde tal. Vi bliver nødt til at have lavet nogle kampagner for at få våben væk fra nattelivet og gader og stræder. Og så må politikerne lave en frit lejde ordning, så folk kan aflevere de våben de har på politistationen, siger formanden for foreningen Nej til Knive i Nattelivet, Kevin Yunai, der har fået Remee og Nik&Jay til at stille op til kampagner.
Københavns Politi har flere gange råbt op om de mange knive i nattelivet.

Det Kriminalpræventive Råd hæfter sig ved, at selv om dobbelt så mange bliver dømt for at gå med kniv, så er stigning i knivvold mindre.

- Når man ser på, hvor ofte folk udsat for stik og snitsår fra skadesturene, så er det ikke steget signifikant. Vi har tidligere ført kampagner mod knive i nattelivet. Det kunne være, at man skulle gøre det igen, siger sekretariatschef Anna Karina Nickelsen.

Formand for Folketingets retsudvalg vil tage det op med justitsminister Karen Hækkerup.

- Kampagner for at nå de unge er en god ide. Og jeg er åben for en frit lejde ordning, så folk kan få tømt loftet for ulovlige våben, siger Karina Lorentsen fra SF.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx