Af Birger A. Andersen,Mathias Tuxen,Bo Poulsen - 01/09-17 17:24; Opdateret: 01/09-17 18:57

Polske fodboldfans anholdt efter masseslagsmål i indre KøbenhavnPolske fodboldfans anholdt efter masseslagsmål i indre København

Adskillige polske og danske fodboldfans er fredag eftermiddag kommet i slåskamp i indre København.

storybild

Var du vidne til episoden? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Et større slagsmål mellem danske og polske fodboldfans skabte fredag eftermiddag kaos i indre by i København.

»Der er tre-fire danskere, som slås mod dobbelt så mange polakkere inde ved Gammeltorv. En bløder kraftigt fra munden. Politiet er ikke på stedet endnu,« fortalte metroxpress' journalist på stedet, der også talte med flere personer, der har været vidner til hele optrinnet i indre by i København.

»Ifølge tre vidner på stedet, så var det en gruppe danskere, som startede slåskampen, da de var særdeles provokerende over for polakkerne. Vidnerne fortæller også, at specielt én dansker startede hele optrinnet. En af polakkerne tog sig efterfølgende til munden,« lød det fra metroxpress' journalist.

Politiet var efterfølgende massivt til stede, selv om slåskampen blev opløst, og de involverede var stukket af.

Fredagens normale trafikprop i det indre København blev yderligere belastet af, at en lang række polske fodboldfans kort før kl. 16 fredag blev anholdt.

Ifølge Ekstra Bladet drejer det sig om op mod 30 personer, der blev lagt i håndjern i området ved Lavedelstræde ved Rådhuspladsen, hvor de blev »sat i futtog« - altså på en lang række - efter anholdelserne.

»Politiet har stoppet en gruppe fodboldfans på Lavendelstræde bag Rådhuspladsen, hvor der lige nu er 40 betjente, en masse civilbetjente og syv store mandskabsvogne på stedet,« fortalte metroxpress' journalist på stedet, der også tilføjer, at politiet ser ud til at have situationen under kontrol.

Et vidne har forklaret, at han så omkring 15-20 personer, der kom løbende ned af Mikkel Bryggers gade, mens de sang polske slagsange. De virkede godt berusede, forklarede vidnet. Kort efter ankom politiet massivt til området.

Metroxpress' journalist forklarer desuden, at den storre gruppe polske fans nu er mandsopdækket af politiet, men endnu ikke kørt væk fra stedet. Et vidne beretter også om, at flere polske fans er blevet stoppet på Strøget, hvor de er blevet fotograferet af politiet, men ikke anholdt. Metroxpress' journalist på stedet skønner, at omkring 10 personer er anholdt.

Personer i området får udleveret deres cykler fra det afspærrede område, da de mange vogne fylder hele vejen.

Hos Københavns Politi har man endnu ikke det præcise overblik over, hvor mange anholdelser, der er tale om.

»Vi har haft nogle uoverensstemmelser, hvor vi har været nødt til at anholde nogle folk i området omkring Lavendelstræde. Der er flere anholdte, men hvor mange det drejer sig om, er jeg i øjeblikket ikke i stand til at sige. Det er efterforskerne ved at finde ud af lige nu,« oplyser pressetalsmand Jakob Vilner fra Københavns Politi til metroxpress.

»Vi skal lige finde ud af, hvad det egentlig drejer sig om det her. De umiddelbare meldinger om 30 anholdte lyder umiddelbart lidt højt, men det er i hvert fald nogle stykker. Den nærmere efterforskning må vise, hvad de er anholdt for, men umiddelbart er det vel som udgangspunkt ordensbekendtgørelsen, politiloven og straffeloven,« tilføjer pressetalsmanden.

De anholdte bliver nu i transportvogne kørt til Station Bellahøj, hvor afhøringer og den videre sagsbehandling vil foregå.

Var du vidne til episoden? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jehovas Vidner gav mig disciplin til...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Søvnproblemer? Disse stresssymptomer...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx