Af - 20/04-15 13:45; Opdateret: 20/04-15 16:57

Yahya skred fra pressen: - Det var ikke muslimerYahya skred fra pressen: - Det var ikke muslimer

Folketingskandidaten og digteren var meget ordknap, da han mødte pressen foran gymnasium.

- Jeg er omringet af nogle meget aggressive mennesker, som har hevet mig i håret og slået mig i hovedet, så uddeler et frontspark til to af de mest aggressive personer.

Sådan lød det fra Yahya Hassan til de fremmødte medier ved Nørre Gymnasium i Brønshøj ved middagstid mandag. Her forklarede han, hvad det skete natten til lørdag, hvor han blev overfaldet på natklubben Sunday i København.

Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald
Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald

Men den 19-årige digter, der normalt ikke plejer at være bleg for at give lange taler, havde stort set intet at sige om sagen. Det til trods for, at han udtrykkeligt sagde, at han ville tale med medierne en ad gangen.


Yahya Hassan lover at give medierne interview enkeltvis.

For Nationalpartiets folketingskandidat kom stort set kun lige i gang, før han valgte at slutte interviewet med TV 2 News:

- I Nationalpartiet har vi ikke nogen grund til at sætte nogen nationalitet eller religiøsitet på de personer, som har udøvet vold. Men vi kan sige, at det ikke var muslimer.

- God dag til jer, lød det fra hovedpersonen, der i dagens anledning havde valgt at tage solbriller på for at skjule den del af ansigtet, hvor han var blevet slået, og som efterfølgende gik over i PET-livvagternes bil.

Derfor blev det lovede interview med metroxpress ikke til noget. Vi ville ellers gerne have spurgt mere uddybende indtil, hvordan den unge digter oplevede hele episoden, hvor han skulle være blevet hevet i håret og slået.

Men samtidig ville vi også meget gerne have foreholdt Yahya Hassan det, som flere øjenvidner betegner som håndgemæng mellem Nationalpartiets folketingskandidat og radioværten Mads Vangsø på natklubben Sunday kort tid før selve overfaldet på digteren.

19-årige Yahya Hassan valgt altså i stedet at hoppe ind i PET-livvagternes bil, som er hos ham døgnet rundt.

Nationalpartiet: Yahya Hassan er blevet overfaldet
Nationalpartiet: Yahya Hassan er blevet overfaldet

Derfor spurgte metroxpress Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, hvad deres folketingskandidat havde fortalt dem omkring Mads Vangsø-episoden.

Men det var ikke noget, som formanden kendte til og tilføjede:

- Vi tager ind til politiet for at anmelde sagen nu, og så håber vi, at der er videoovervågning fra stedet, som har optaget det hele for at vise, hvad der præcis skete.


Formand for Nationalpartiet, Kashif Ahmad, forklarer, hvad der sket med Yahya Hassan, før hovedpersonen selv ankom til gymnasiet.


Her ankommer Yahya Hassan til Nørre Gymnasium i Brønshøj.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx