Af Nina Azoulay - 02/01-15 15:07

Dansk lystfisker opfinder succes-kamera: Se action under vandetDansk lystfisker opfinder succes-kamera: Se action under vandet

Nyt undervandskamera til lystfiskere er på kort tid blevet en lille verdenssucces.

De færreste vidste det måske, men verdens lystfiksere har åbenbart bare gået og sukket efter et undervandskamera, som kan spændes på fiskesnøren.

En dansk opfinder har på bare halvanden måned solgt 20.000 eksemplarer af undervandskameraet Water Wolf, skriver Børsen.

Bag opfindelsen står lystfisker og produktudvikler Michael Trøst, der fik ideen, fordi han selv gerne ville se, hvad der foregik for enden af linen, når han selv fiskede karper. Sammen med fiskegrejproducenten Svendsen Sport gik han derfor i gang med at udvikle kameraet.

Sej opfindelse: Gå aldrig mere glip af din yndlingsfilm, hvis du falder i søvn
Sej opfindelse: Gå aldrig mere glip af din yndlingsfilm, hvis du falder i søvn

Efter tre år og 25 prototyper var kameraet i sommer klar og blev præsenteret på den internationale lystfiskermesse Efttex, hvor den også løb med tre priser for blandt andet årets bedste opfindelse.

Kameraet er vandtæt ned til 100 meter og har en batterilevetid på fire timer. For at holde kameraet i en rimelig størrelse og sikre de bedste lysforhold til optagelserne, optager kameraet dog i lidt lavere opløsning, forklarer projektleder Peter Wern Hansen fra Moef, der har været med til at udvikle kameraet, til Ingeniøren.dk.

- Vi ville gerne have, at det kunne bruges i en dansk ferskvandssø, som er temmelig grumset. Det er et kompromis, men vi har prioriteret lysfølsomhed og batterilevetid frem for ultrahøj opløsning,« siger Peter Wern Hansen til avisen.

Michaels opfindelse går verden rundt: Sælger 120.000 om måneden
Michaels opfindelse går verden rundt: Sælger 120.000 om måneden

Da kameraet først ramte butikkerne verden over i november, blev det hurtigt udsolgt. En butik i Skotland alene solgte 200 kameraer den første dag.

14-årig knækker cancer: Denne opfindelse skal redde millioner af liv
14-årig knækker cancer: Denne opfindelse skal redde millioner af liv

Water Wolfs Facebookside kan du se, hvad lystfiskere fra hele verden har fanget af optagelser under vandet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx