Af - 12/02-16 11:00

Qvortrup om smykkelov: En halvpinlig omgangQvortrup om smykkelov: En halvpinlig omgang

Det har ene og alene handlet om at sende et signal, lyder det fra metroxpress' politiske analytiker.

Bildstrecke im Grossformat »
Johanne Schmidt-Nielsen, der kritiserer smykkeloven som symbolpolitik, er ikke overrasket over, at politiet ikke har konfiskeret hverken smykker eller penge fra flygtninge. - Jeg tror, det bliver ekstremt begrænset, hvad man kommer til at se af smykkekonfiskeringer. Det skyldes, at en asylansøger må beholde sit smykke, hvis personen har et personligt forhold til det. Det tror jeg, de fleste har. Brandingekspert og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor, Michael Ulveman, vurderer, at smykkeloven har skadet Danmarks omdømme. - Det at blive hængt ud i Financial Times, New York Times og Der Spiegel på grund af lovgivning karakteriseret som ondskab, er ikke noget, der stiller os heldigt. Dansk Folkepartis Martin Henriksen er ikke overrasket over, at smykkeloven ikke har medført konfiskationer. - Den har jo ikke fungeret i særlig lang tid, og udlændingestyrelsen har tidligere vurderet at det kun ville handle om ganske få tilfælde. Desuden blev forslaget udvandet af Socialdemokraterne og Konservative. Henrik Qvortrup er ikke i tvivl om, hvad der er hensigten med smykkeloven: - Rigspolitiets opgørelse bekræfter til fulde, at det ikke har handlet om at skaffe penge og sikre, at flygtninge ikke lever i sus og dus. Det har ene og alene handlet om at sende et signal. Marcus Knuth, Udlændinge og integrationsordfører, Venstre: - Det kommer ikke som en stor overraskelse, da den først lige er trådt i kraft, og da vi hele tiden har været klar over at størstedelen ikke medbringer store værdier.

Ingen flygtninge har måttet aflevere hverken smykker eller penge til dansk politi.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som metroxpress har fået aktindsigt i.

For metroxpress' politiske analytiker, Henrik Qvortrup, sætter det runde nul for konfiskerede værdier to streger under, hvad der længe har været mistanken.

- Rigspolitiets opgørelse bekræfter til fulde, at det ikke har handlet om at skaffe penge og sikre, at flygtninge ikke lever i sus og dus. Det har ene og alene handlet om at sende et signal.

- Det har mere været et 'show off,' der skulle demonstrere over for et indenlandsk publikum, at regeringen er håndfaste, fordi det ikke skulle hedde sig, at vi behandler flygtninge lempeligere end egne borgere, fortsætter han.

Selvom en hensigt med loven ifølge Henrik Qvortrup har været at appellere til danske vælgere, så kunne regeringen måske med fordel have undladt at forholde sig til, om flygtninge medbringer værdier til Danmark, vurderer han. Nu har loven udviklet sig til at være halvpinlig, lyder det.

Q om Nationalpartiets eksklusion af Yahya: Det eneste rigtige at gøre
Q om Nationalpartiets eksklusion af Yahya: Det eneste rigtige at gøre

- I lyset af al den prestige, der er bundet i det her samt i forhold til alle de problemer, man har haft på grund af den her lov, ikke mindst i forhold til international anseelse, så synes jeg, at det er en halvpinlig omgang. Så meget ståhej for ingenting, siger Henrik Qvortrup.

Qvortrup: Har Lars Løkke styr på Inger Støjberg?
Qvortrup: Har Lars Løkke styr på Inger Støjberg?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx