Af - 25/06-16 21:17

Endnu et skybrud rammer hele landet: Festival advarer gæsterEndnu et skybrud rammer hele landet: Festival advarer gæster

Kraftige tordenbyger er på vej fra Nordtyskland og har kurs mod det meste af Danmark, oplyser DMI.

storybild

Først på lørdagen varslede DMI skybrud på Fyn og Jylland. Nu viser prognoserne, at det voldsomme vejr kan ramme det meste af Danmark. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Et skybrud nærmer sig lige nu København, således at hele Danmark med undtagelse af Bornholm og Lolland-Falster risikerer at blive udsat for voldsomt vejr.

Det fortæller Mogens Rønnebek, vagtchef hos DMI.

- Lige nu er der kraftige tordenbyger på vej fra Nordtyskland, som snart ventes at ramme Danmark. Nogle steder er det allerede begyndt, siger han.

Regn, storm og lyn sendte Falck på overarbejde
Regn, storm og lyn sendte Falck på overarbejde

Tidligere lørdag forventede DMI ellers, at det voldsomme vejr udelukkende ville ramme Fyn og Jylland, men i løbet af eftermiddagen og den tidlige aften har prognoserne udviklet sig, så der nu er varslet om kraftig regn og skybrud over næsten hele landet.

Forskellen mellem kraftig regn og skybrud er, at skybrud er intens regn i en kort periode, hvor der minimum falder 15 millimeter på en halv time.

Kraftig regn strækker sig over en længere periode, og samlet set kan der også falde mange millimeter regn, fordi det fortsætter i lang tid, og mængden af regn på den måde bliver større med tiden.

Varm og kold luft slås over Danmark og kan give skybrud
Varm og kold luft slås over Danmark og kan give skybrud

- Søndag morgen klokken 6 ophører vores varsel, men det kan godt være, at det dårlige vejr stopper før, siger Mogens Rønnebek.

Den kraftige regn og skybruddene, der muligvis får følge af torden, medfører vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed og fare for lynbrande.

Det dårlige vejr pløjer direkte hen over markerne uden for Roskilde, hvor Danmarks største festival tidligere på dagen blev åbnet.

Nyt uvejr rammer i dag: Her er der risiko for torden og skybrud
Nyt uvejr rammer i dag: Her er der risiko for torden og skybrud

Det får Roskilde Festival til at advare de mange gæster via Facebook og på musikbegivenhedens app.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx