05/03-14 21:16

Tønderpigen får historisk erstatning af kommunenTønderpigen får historisk erstatning af kommunen

Tønder Kommune betaler en godtgørelse på 300.000 kroner til den ældste pige fra Tønder-sagen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivbillede)

Den ældste pige fra Tøndersagen får nu økonomisk oprejsning fra det officielle Danmark. Tønder Kommune betaler en godtgørelse på 300.000 kroner og anerkender dermed svigtet af pigen gennem hendes barndom.

Det skriver Politiken.

- Det betyder rigtig meget for mig, at kommunen nu anerkender, at de har begået alle de fejl, og at det har skadet mig, siger Nadja (navnet er ændret red.) til Politiken.

Tønderpigen sagsøger kommunen
Tønderpigen sagsøger kommunen

Hun sendte for en måned siden udkast til en stævning mod kommunen for deres medansvar, da kommunen undlod at gribe ind overfor de mange overgreb, som foregik i hendes hjem gennem det meste af hendes barndom.

Kommunen har nu valgt at betale hele kravet uden at føre sagen ved domstolene.
Direktør for Børn, Skole, Kultur og Fritid i Tønder Kommune, Viggo Christensen, mener ikke, at kommunen reelt havde så mange valg.

Tønder-pigen blev voldtaget af far og solgt til sex: Nu taler hun ud
Tønder-pigen blev voldtaget af far og solgt til sex: Nu taler hun ud

- Det er en grim sag. Og af hensyn til pigen er det det rigtige at betale nu, for ellers kunne man have forudset en langvarig retssag ved domstolene, som hun ville blive hovedperson i. Og når man tænker på, hvad hun ellers har været udsat for…. Nu kan forhåbentlig både hun og Tønder Kommune komme videre, siger Viggo Christensen til Politiken.

For Nadja er erkendelsen af, at kommunen begik svigt det vigtigste:

- Der gik jo mange år, hvor jeg levede i den der mørke verden og spekulerede, om der egentlig var nogen, som kom og reddede mig. De kunne jo have grebet ind, siger Nadja til Politiken.

- Pengene er gode at have, men jeg ser det som en undskyldning fra Tønder Kommune for, at de har svigtet mig og mine rettigheder gennem min barndom. Det er den anerkendelse, der betyder mest for mig«, siger hun til Politiken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx