20/09-13 06:21

Frygten for at miste dagpenge får flere i jobFrygten for at miste dagpenge får flere i job

Den udskældte dagpengereform virker trods lavkonjunktur og mangel på arbejdspladser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

storybild

En ny analyse fra tænketanken Kraka viser, at andelen af danskere, der finder arbejde i de sidste tre måneder op til, at de har været ledige i to år, er vokset fra 14 til 33 procent. Den 1. januar blev dagpengeperioden ændret fra fire til to år. (Billede: Polfoto/arkiv/Lars Just)

Frygten for at miste dagpengeretten betyder, at langt flere end tidligere hurtigere finder arbejde, efter at dagpengeperioden er halveret fra fire til to år.

Ifølge en ny analyse fra tænketanken Kraka er andelen, som finder arbejde i de sidste tre måneder op til, at de har været ledige i to år, vokset fra 14 til 33 pct., efter at dagpengeperioden blev ændret med virkning fra den 1. januar 2013. Resultatet bekræfter, hvad de økonomiske vismænd på et meget mere spinkelt talgrundlag var inde på i deres forårsrapport.

- Det er en meget tydelig tendens. Reformen virker. Det er vigtigt at få frem, fordi debatten og mediernes fokus stort set kun har været på de folk, der falder ud af dagpengesystemet,« siger ledende arbejdsmarkedsøkonom Andreas Højbjerre fra Kraka til Jyllands-Posten.

Ifølge Andreas Højbjerre og andre økonomer ville effekten have været endnu større, hvis politikerne ikke havde gennemført den særlige uddannelsesordning og en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse for de mange, der er ved at falde for tidsgrænsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx