13/11-17 14:19; Opdateret: 13/11-17 14:44

SF-formand hiver minister i samråd om regntøjsafgifterSF-formand hiver minister i samråd om regntøjsafgifter

Esben Lunde Larsen (V) skal forklare, hvorfor afgifter på PVC og ftalater fjernes i den nye erhvervspakke.

storybild

København. Det er ikke kun nødder, kaffe, te og Bacardi Breezers, der bliver billigere med den nye erhvervspakke, regeringen sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale søndag blev enige om.

Afgifter på regntøj og beskyttelsesdragter forsvinder også. Helt konkret er det afgiften på plastmaterialet PVC samt det blødgørende stof ftalater, som fjernes.

Men det er SF-formand Pia Olsen Dyhr ikke tilfreds med. Hun har derfor kaldt miljøminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd.

Han skal forklare, hvorfor man vælger at fjerne afgiften på stoffer og materialer, som er stærkt mistænkte for at være hormonforstyrrende og blandt andet føre til dårlig sædkvalitet hos mænd.

- Jeg synes, at det er grotesk, at man fjerner denne afgift. Det vil betyde, at der kommer flere at disse stoffer i eksempelvis regntøj og ikke færre.

- Ministeren skylder en forklaring på, hvordan han vil løse det problem, siger Pia Olsen Dyhr, der i første omgang vil have afgifterne genindført.

Dernæst er hendes mål, at politikerne i fællesskab kan sige, at hormonforstyrrende skal stå øverst på dagsordenen, når det kommer til farlig kemi.

I sidste ende skal materialer og stoffer som PVC og ftalater forbydes.

- Det er jo vores fremtid, det handler om. Hvis vi ikke kan få børn, er det et af de største problemer, man kan forestille sig.

- Vi skal have styr på de hormonforstyrrende stoffer og kunne sætte afgifter på flere af dem. Nu fjerner de dem så, men måske kan vi i fremtiden forbyde dem, siger Olsen Dyhr.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx