Af Joy Fryd Larsen - 21/09-17 07:58

25-årige Joy om mystisk fund i en glemt kasse: Så jeg virkelig det?25-årige Joy om mystisk fund i en glemt kasse: Så jeg virkelig det?

BLOG: Findes julemanden? Findes Shiva? Gud? Det korte svar er ja. Det lange svar findes blandt gamle sten i en glemt kasse fra 60'erne.

storybild

Joy Fryd Larsen (Billede: Liselotte Sabroe Liselotte Sabro)

Nogle gange har vi mennesker brug for at tro. På os selv; På godt vejr i morgen; På at lykken kommer til den, som venter. Jeg selv havde i høj grad brug for at tro for et par år siden, da jeg mødte en bekendt, der havde gjort et fund af så gådefuld karaktér, at Dan Brown skulle skamme sig over 'Da Vinci Mysteriet'.

I et dødsbo havde vedkommende fundet en gammel, glemt kasse fra 60'erne, der var fyldt med uforarbejdede stykker merskum. (For de uindviede er merskum et mineral, der som regel bruges til at lave pibehoveder af). Stykkerne var på størrelse med bordtennisbolde, alle med den karakteristiske ru overflade, der får stenene til at ligne små skyer.

25-årige Joy var chokeret: Facebook kom min mor i forkøbet, da jeg skulle have trist nyhed
25-årige Joy var chokeret: Facebook kom min mor i forkøbet, da jeg skulle have trist nyhed

25-årige Joy: Er jeg den eneste, der ikke fatter, hvad feminisme er?
25-årige Joy: Er jeg den eneste, der ikke fatter, hvad feminisme er?

Personen, der holder meget af kreativt håndarbejde, ville lave små figurer af stenene og havde fundet sit slibeudstyr frem: Nu skulle der kreeres. Timer gik med fil og slibepapir, da vedkommende pludselig opdagede det:

Stenene var allerede graverede og ikke en plet var bar. Gennem årtier havde de hvide knolde båret på alverdens fortællinger om hulkende koner, børn fanget i klippehuler, faldne soldater og mystiske talkoder. Hvad betød alt dette og hvad skulle stenene berette - eller afsløre - for den, der opdagede de diskrete inskriptioner?

For en dagdrømmer som mig, var det den mest utrolige historie, jeg havde hørt i meget lang tid. Jeg måtte straks se værkerne med mine egne øjne!

Om jeg var blevet usandsynlig svagtseende over natten, skal jeg ikke kunne sige, men jeg kunne ikke for min død få øje på andet andet end 'en gammel, glemt kasse fra 60'erne, der var fyldt med uforarbejdede stykker merskum'.

25-årige Joy: Når livet gør ondt, husker jeg mig selv på dette
25-årige Joy: Når livet gør ondt, husker jeg mig selv på dette

Mens jeg vendte og drejede knoldene tålmodigt, fandt jeg tid til at sende anerkendende nik til det forventningsfulde ansigt bag mig. Sveden piblede frem på panden. Først en sten. Så en anden.

Jeg havde stort set haft samtlige sten mellem hænderne, da jeg så det! På ræd og række: Tre landsbyhuse, bygget i ler og med stråtage.

Men så jeg husene, fordi de var der - eller fordi jeg ville have dem til at være der?

Jeg besluttede mig for, at de selvfølgelig måtte være der. At jeg ikke reelt kunne se dem, var jo min egen sag, og hvis min bekendte havde brug for at bilde sig ind, at vedkommende havde fundet et vaskeægte skattekort, hvorfor skulle jeg så ødelægge det?

25-årige Joy: Hvorfor kan man ikke få 'kvælersex og kærlighed' i en samlet pakke?
25-årige Joy: Hvorfor kan man ikke få 'kvælersex og kærlighed' i en samlet pakke?

Vi har testet kondomer med smag: - Føj, det lugter jo af p**!?
Vi har testet kondomer med smag: - Føj, det lugter jo af p**!?

Oplevelsen med de gamle stene har siden efterladt spor. Sommeren efter rejste jeg nemlig til Rom, hvor jeg besøgte Peterskirken og af respekt slog korsets tegn.

Da jeg i sommer besøgte den smukke Mohammad Al-Amin Mosque i Beirut, var det ligeledes med en sådan respekt, at det næsten var skabet.

Indtil da havde jeg været både for stolt, stædig og berøringsangst til at anerkende andre menneskers tro.

Men der er jo en grund til, at millioner og atter millioner af mennesker er det. Troende. Det er ikke nødvendigvis fordi, de ved, at der findes en højere magt, men ganske enkelt fordi de har brug for at tro det.

Om stenene reelt var fulde af graverede tegninger af hemmelige fortællinger må stå hen i det uvisse. Måske kunne jeg se dem. Måske kunne jeg ikke.

Én ting ved jeg dog: De var der. Det var der nemlig mindst én, der troede på.

TV: Vi har testet, hvor godt Google Translate virker: Det gik HELT galt
TV: Vi har testet, hvor godt Google Translate virker: Det gik HELT galt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Her er detaljerne om Linses nye Bed...
bt.dk
Nyt billede får nettet til at koge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx