Af Lars Dinesen - 04/08-15 22:31

Goldman Sachs hyrer Anders Fogh som rådgiver i Dong-sagGoldman Sachs hyrer Anders Fogh som rådgiver i Dong-sag

Goldman Sachs giver efter kritik mulighed for, at Finansudvalget kan få indsigt i køb af Dong-aktier. Anders Fogh Rasmussen står ved det omstridte selskabs side.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Virginia Mayo)

Den øverste ledelse i Goldman Sachs giver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg fortrolig indsigt i investeringsbankens køb af Dong-aktier sidste år. Det skriver Berlingske.

Beslutningen kommer efter længere tids krav om åbenhed fra politisk side i kølvandet på, at investeringsbanken sidste år købte knap en femtedel af aktierne i Dong for en pris på otte milliarder kroner.

I et dobbeltinterview med Berlingske giver to af Goldman Sachs' direktører, tyske Martin Hintze og danske Michael Bruun, således Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg indsigt i alle informationer omkring handlen.

Vælgere: Homovielser er Thornings bedste bedrift
Vælgere: Homovielser er Thornings bedste bedrift

- Det står klart, at situationen omkring vores investering i Dong er ekstraordinær. Der har været meget politisk bekymring, ligesom flere politiske partier har udtrykt et ønske om fuld åbenhed.

- Det er vi klar til at imødekomme, hvis finansministeren beder om vores tilladelse til at udlevere dokumenter og yderligere information, siger Martin Hintze til Berlingske.

Enhedslisten truer med at vælte Corydon om Dong
Enhedslisten truer med at vælte Corydon om Dong

Både før og efter den endelige beslutning i januar 2014 om at sælge DONG-aktier til Goldman Sachs har flere politikere langet kraftigt ud efter aftalen og selve salgsprocessen.

Medie: Afgørende notat om Dong-salget blev holdt skjult
Medie: Afgørende notat om Dong-salget blev holdt skjult

Ud over den opsigtsvækkende melding om at give indsigt i fortroligt materiale, oplyser Goldman Sachs desuden til Berlingske, at selskabet hyrer tidligere statsminister og generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen, som konsulent og rådgiver i Dong-sagen.

LÆS OGSÅ: Dong afviser milliardgevinst: Blev solgt til rette pris

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx