Af Lars Dinesen - 04/08-15 22:31

Goldman Sachs hyrer Anders Fogh som rådgiver i Dong-sagGoldman Sachs hyrer Anders Fogh som rådgiver i Dong-sag

Goldman Sachs giver efter kritik mulighed for, at Finansudvalget kan få indsigt i køb af Dong-aktier. Anders Fogh Rasmussen står ved det omstridte selskabs side.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Virginia Mayo)

Den øverste ledelse i Goldman Sachs giver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg fortrolig indsigt i investeringsbankens køb af Dong-aktier sidste år. Det skriver Berlingske.

Beslutningen kommer efter længere tids krav om åbenhed fra politisk side i kølvandet på, at investeringsbanken sidste år købte knap en femtedel af aktierne i Dong for en pris på otte milliarder kroner.

I et dobbeltinterview med Berlingske giver to af Goldman Sachs' direktører, tyske Martin Hintze og danske Michael Bruun, således Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg indsigt i alle informationer omkring handlen.

LÆS OGSÅ: Vælgere: Homovielser er Thornings bedste bedrift

- Det står klart, at situationen omkring vores investering i Dong er ekstraordinær. Der har været meget politisk bekymring, ligesom flere politiske partier har udtrykt et ønske om fuld åbenhed.

- Det er vi klar til at imødekomme, hvis finansministeren beder om vores tilladelse til at udlevere dokumenter og yderligere information, siger Martin Hintze til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Enhedslisten truer med at vælte Corydon om Dong

Både før og efter den endelige beslutning i januar 2014 om at sælge DONG-aktier til Goldman Sachs har flere politikere langet kraftigt ud efter aftalen og selve salgsprocessen.

LÆS OGSÅ: Medie: Afgørende notat om Dong-salget blev holdt skjult

Ud over den opsigtsvækkende melding om at give indsigt i fortroligt materiale, oplyser Goldman Sachs desuden til Berlingske, at selskabet hyrer tidligere statsminister og generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen, som konsulent og rådgiver i Dong-sagen.

LÆS OGSÅ: Dong afviser milliardgevinst: Blev solgt til rette pris

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx