Af - 11/03-14 15:30; Opdateret: 11/03-14 17:26

Henrik Voldborg: Med et varmt forår bliver sommeren...Henrik Voldborg: Med et varmt forår bliver sommeren...

VARM. Så opløftende er konklusionen fra vejrfænomenet Henrik Voldborg.

storybild

Solen på Henrik Voldborgs fine, strikkede sweater er et passende billede på, hvordan den danske sommer bliver. (Billede: Polfoto)

- Når vinteren har været mild, og vejret er varmt som nu, er der stor chance for en varm sommer. 80 procent sandsynlighed, vil jeg mene, lyder det fra den pensionerede vejrguru til mx.dk.


Vi vil enormt gerne have dine bedste solskinsbilleder! Send et foto hvor du nyder det vidunderlige forårsvejr. Send på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Pensionen betyder dog langt fra, at Voldborg ikke holder sig ajour med vejrudviklingen. Han har både styr på dagens vejr, hvilke udsving weekenden byder på, og ikke mindst hvilket sommervejr danskerne kan se frem til, når foråret er veloverstået.

- Jeg har kigget på det, og de fleste gange vi har milde vintre og en flot marts, er der et flertal af varme somre, siger Henrik Voldborg.

Han hverken vil eller kan dog lægge sig fast på, hvilke måneder der bliver varme.

- Det er ikke muligt at sige, om det er juni og juli, der bliver varme. Men generelt ser det ud til, at det bliver varmt hen over sommeren, siger han.

Et sent smæk
Vejrguderne har i 2014 været venligt stemte over for danskerne, og mandag blev årets hidtil varmeste dag med sommerlignende 18,7 grader målt i København. Desværre varer det ikke ved. Ifølge vejrfænomenet får vi i den sidste tredjedel af marts det, han kalder 'et sent smæk'.

- Når vi har mild vinter, kommer der gerne et sent smæk omkring jævndøgn. Her bliver det gerne lidt vinterligt igen. Og kigger man i prognoserne, kan man se, at der allerede i weekenden kommer et alvorligt skifte i vejret.

- Lørdag og søndag kan der periodevis komme lidt sne. Det er ikke sikkert, vi får frost, men det bliver meget anderledes end det, vi har set hidtil i marts, understreger Henrik Voldborg.


Vi vil enormt gerne have dine bedste solskinsbilleder! Send et foto hvor du nyder det vidunderlige forårsvejr. Send på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx