Af - 11/04-16 14:18

Derfor lugter din afføring mindre, når du prutter megetDerfor lugter din afføring mindre, når du prutter meget

Skæld ikke ud på folk, der i ny og næ kommer til at slippe en vind i dit nærvær. Prutter har nemlig en gavnlig effekt på dit tarmsystem, for de formindsker lugten af din afføring.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik for at se, hvilke fødevarer der får din afføring til at lugte særlig slemt. Kilde: Gerd Johnsen, special sygeplejerske i afføringsproblemer.

"Puh det lugter", "Hvem har lige været på toilettet?", "Føj".

Det bliver sjældent modtaget positivt, når folk forpester toilettet med en klam lugt, efter de har lavet stort på toilettet. Men der skal faktisk ikke særlig meget til for at forhindre, at din afføring lugter.

Noget så simpelt som at få pruttet igennem i løbet af dagen, kan faktisk betyde, at dit toiletbesøg efterlader færre duftspor.

- Luft i tarmsystemet ligger og bliver opblandet med den kedelige lugt fra afføringen. Jo længere tid, afføringen og luften er i tarmsystemet, desto værre kommer luften til at lugte, siger specielsygeplejerske Gerd Johnsen til metroxpress. Hun har 33 års erfaring med alle former for afføringsproblemer på sygehuse, i kommuner og privat praksis.

Pølle i pungen: Kvinde livetweeter fra MEGET akavet date
Pølle i pungen: Kvinde livetweeter fra MEGET akavet date

Når du prutter, lukker du luften i tarmsystemet ud, og jo før du gør det, desto kortere tid ligger luften altså og 'ulmer' i tarmen. Klemmer du derimod ballerne sammen, hver gang en prut trænger sig på, vil du opleve, at den luft, der kommer ud samtidig med, at du laver stort, vil lugte rigtig grimt.

Men Gerd Johnsen fortæller også, at der kan være en anden medvirkende årsag til, at 'pruttende' mennesker efterlader et mindre ildelugtende toilet end resten.

- Folk, der prutter, lytter til kroppens behov. Det er sikkert de samme mennesker, der går på toilettet, når de skal. Andre venter til de er alene hjemme. Venter de, ligger afføringen i tarmen, og jo længere tid, den gør det, desto flere metangasser kan tarmbakterierne nå at producere. Det får din afføring til at lugte dårligere, siger Gerd Johnsen.

Derfor tisser kvinder oftere end mænd
Derfor tisser kvinder oftere end mænd

Men lugten i badeværelset afgøres ikke kun af, hvorvidt du prutter. Der er også andre faktorer, som spiller ind. Eksempelvis, hvad du spiser, eller hvorvidt din afføring flyder eller synker.

- Hvis din pølse dykker under vandet, blokerer det for lugten, siger Gerd Johnsen.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen for at læse, hvad du skal undgå at stoppe i munden, hvis din afføring skal lugte så lidt som muligt.

LÆS OGSÅ: Vidste du: Her ender affaldet fra flytoilettet

LÆS OGSÅ: Toilettid: Derfor laver kvinder oftere stort, når de har menstruation

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx