Af Laura Rode Nygaard - 31/01-18 19:49

Nu sker det! Her kommer sneen - markant temperaturfald på vejNu sker det! Her kommer sneen - markant temperaturfald på vej

Efter flere usikre prognoser fra DMI burde den endelig være god nok. Nu er sneen på vej til hele landet.

Sikker trafik i frosten

Det fortæller vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, Martin Lindberg, til BT.

»Allerede torsdag kommer der sne, men den lægger sig ikke. Det gør den til gengæld lørdag, hvor hele landet vil blive ramt af snebyger, og der stedvis vil ligge et par centimeters sne. Søndag fortsætter det først på dagen. Bornholm vil få en del snebyger, men ellers er det især på Sjælland og i Østjylland - steder med østvendte kyster - hvor chancen vil være størst,« siger han.

Sneen kommer i en uge, der bliver hvinende kold.

Torsdag fortsætter de milde temperaturer, vi har mærket et stykke tid, men i næste uge tager det for alvor fart. I løbet af den kommende weekend kommer der kold luft fra nordøst, og dagtemperaturen vil komme under frysepunktet.

Men mandag bliver det rigtig koldt. Når det er varmest, vil temperaturen ligge omkring de tre grader - omvendt kan temperaturen på sit koldeste falde til gysende otte minusgrader.

Det er især inde i landet væk fra kysterne, hvor det stadig lunkne havvand ikke kan holde temperaturen mild. Her kan det blive hele 12-15 minusgrader.

De bidende kolde temperaturer kommer efter en usædvanlig mild januar, hvor der onsdag den 24. januar blev målt 12,9 grader på Als, hvilket er den varmeste januar-dag nogensinde målt. Den tidligere rekord fra 2005 lød på 12,4 grader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx