Af Amalie Abildgaard - 26/10-17 18:57

Folk undrer sig over sms fra Kræftens Bekæmpelse: 'Jeg er godt nok mega sur'Folk undrer sig over sms fra Kræftens Bekæmpelse: 'Jeg er godt nok mega sur'

Flere danskere mener at have modtaget en sms fra Kræftens Bekæmpelse, der indsamler penge til Knæk Cancer, uden at have tilmeldt sig som modtager.

storybild

Kræftens Bekæmpelse skabe harme blandt danskere, der har modtaget en sms fra foreningen. (Billede: Brian Bergmann)

I sms'en står der, at modtageren tidligere har doneret penge til det gode formål, hvilket flere melder sig uforstående overfor. Utilfredsheden kommer til udtryk på velgørenhedsorganisationens Facebook-side, hvor en bruger blandt andre skriver:

'Jeg har aldrig doneret, sidst jeg spurgte en hos jer, var det numre i havde købt jer til, til trods for man er på Robinson listen og har hemmeligt nummer,' skriver Tommy Michael Jørgensen på Facebook.

Mens en anden skriver:

'Synes nu, det er lidt frækt, at I bare skriver til en uden, at man har tilmeldt sig jeres sms ordning...,' skriver Jonas Pehrson.

Flere hævder ydermere, at det koster et gebyr at afmelde sms'en - som de ikke har meldt sig til i forvejen - og det foragrer flere.

'Altid godt med en indsamling til et godt formål - men... og her bliver jeg godt nok mega sur - jeg får en sms fra jer om at støtte - og det gør jeg gerne, og vil derfor gerne afmelde denne sms - men det skal jeg betale for........!!!!!!! Hvordan kan jeg afmelde denne sms uden at betale for det?,' skriver Britha Hansen.

Mens en anden skriver:

'Hvorfor sender I nu uopfordrede sms'er ud (igen)? I skriver godt nok, hvordan jeg afmelder mig, men hvorfor er det min opgave, når jeg ikke har tilmeldt mig(?). Desuden får jeg så besked om, at det medfører gebyr, at afmelde via nævnte nummer,' skriver Berith Lundgaard Andersen.

Til BT fortæller fundraisingscefen hos Kræftens Bekæmpelse, Ken Andersen, at det ikke koster modtagerne et gebyr.

»Det er vigtigt at påpege, at det ikke koster noget at afmelde sig andet end almindelig sms-takst,« siger Ken Andersen.

Han fortæller, at Kræftens Bekæmpelse har sendt sms'en ud til cirka en million danskere, hvoraf de har modtaget 30 henvendelser, hvor cirka 30 danskere ifølge ham var sure over at have modtaget beskeden.

»Som udgangspunkt får du kun beskeden, hvis du tidligere har doneret. Jeg har ingen god forklaring på, hvorfor der også er andre, der skulle have modtaget sms'en. Så skulle det være, fordi de har overtaget en andens nummer. Ellers kan jeg ikke komme på noget,« siger Ken Andersen.

Kræftens Bekæmpelse beklager overfor de danskere, der er harme over at have modtaget beskeden.

»Jeg kan godt forstå, at folk bliver sure, hvis det er deres oplevelse, at de har fået sms'en uden tilmelding. Vi ønsker ikke at genere nogen. Så det beklager vi overfor dem,« siger Ken Andersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx