Af - 23/02-14 12:01

Ungdomspolitikere: Christina skal have lov at dø i DanmarkUngdomspolitikere: Christina skal have lov at dø i Danmark

Christina fra Aarhus lider af en alvorlig hjernesygdom og vil gerne dø, inden den tager magten over livet fra hende. Og det bør skunne ske i Danmark, mener flere ungdomspartier.

storybild

28-årige Christina fra Aarhus er bange for at ende sit liv ligesom sin mor, der blev meget aggressiv på grund af en hjernesygdom, Christina også har. En række ungdomspartier vil tillade aktiv dødshjælp, så folk som Christina kan få en værdig død i Danmark - blandt andet Konservativ Ungdoms landsformand Kristoffer Beck (øverst) og Venstres Ungdoms ditto Jens Husted. (Billede: Privatfoto og pressefotos)

I går skrev vi her på mx.dk om 28-årige Christina Berg Gregersen, der samler penge ind til en værdig død i Schweiz, fordi hun har den alvorlige hjernesygdom Huntingtons og ikke vil ende som en grøntsag.

Hun har sjælden sygdom: 28-årig samler ind til at tage livet af sig
Hun har sjælden sygdom: 28-årig samler ind til at tage livet af sig

Men det burde slet ikke være nødvendigt at samle penge ind og rejse til Schweiz, mener de to borgerlige ungdomspartier Venstres Ungdom og Konservativ Ungdom.

- Hvis folk, der lider, ønsker at give afkald på livet, så skal de også have mulighed for det, lyder det fra Konservativ Ungdoms landsformand Kristoffer Beck.

- Det er på tide, at vi får kigget på mulighederne for at muliggøre aktiv dødshjælp i Danmark, mener han.

Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn
Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn

Kristoffer Beck understreger, at det er afgørende, at patienten har et reelt ønske om at dø, og at valget bliver truffet efter nogle meget grundige overvejelser. Det samme gør formandskollegaen hos Venstres Ungdom, der også mener, at aktiv dødshjælp skal tillades i Danmark:

- Det er uværdigt at syge mennesker ikke kan få lov til at tage en værdig afsked med tilværelsen, udtaler VU-formand Jens Husted til mx.dk.

Mor til to: Derfor begår jeg selvmord
Mor til to: Derfor begår jeg selvmord

Også Radikal Ungdom, Dansk Folkepartis Ungdom og Liberal Alliances Ungdom støtter aktiv dødshjælp i Danmark. Blandt de voksne politikere er holdningen dog stik modsat: Ikke et eneste af Folketingets otte partier går ind for aktiv dødshjælp.

Og det undrer Jens Husted fra Venstres Ungdom, der langer ud efter moderpartiet:

- Jeg mener især, at Venstre som Danmarks liberale parti burde gå forrest i kampen for en værdig død. I min optik har Venstre en særlig forpligtelse til at sikre, at danskerne kan bestemme over deres eget liv og deres egen død. Alt andet er uretfærdigt over for de syge og de pårørende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehusekspert om prins Nikolais nye...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx