Af Maria Christine Madsen - 03/03-18 14:37

Istapper skaber problemer flere steder: 'De er til fare for gående'Istapper skaber problemer flere steder: 'De er til fare for gående'

Den voldsomme kulde, der denne uge fejer hen over landet, har skabt en del problemer i sit kølvand - blandt andet snefygning, glatte veje og risiko for forfrysninger. Nu melder farlige istapper sig også på banen.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Claus Bech)

Hos Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi advarer man lørdag mod netop istapper, som skaber problemer flere steder.

'Der er i øjeblikket flere steder problemer med istapper, som er ret store og til fare for gående', skriver politiet, som videre oplyser:

'Det er ejeren af ejendommens pligt at advare, forebygge eller fjerne disse istapper.'

Istapper er dog ikke det eneste is-relaterede problem disse dage.

Flere politikredse råder også borgere til at lade være med at træde ud på isen på for eksempel søer, da den ikke kan bære vægten - og det kan være livsfarligt at ryge i det kolde vand.

'En lille bøn til alle: Lad være med at gå ud på isen. Det er ikke sikkert. Ser man nogle, som går ude på isen, så forsøg at kalde dem ind', skriver Nordsjællands Politi på Twitter, mens også Københavns Politi advarer mod det samme:

'ISEN MÅ IKKE BETRÆDES. En god tommelfinger regel er, at der SKAL være skiltning, før du betræder isen. Så 'ingen skilte - ingen is'. Det gælder både børn og voksne.'

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx