Af - 18/02-14 15:29

Vi spiser som svinVi spiser som svin

Mennesket er endnu tættere på grisen end vi vidste. Forskning viser nu, at mad påvirker grise og menneskers stofskifte på nøjagtig samme måde.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

For fremtiden kan forskere undersøge kostens betydning for os menneskers sygdomme og sundhed på grise.

Det viser et nyt studie udført af forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, som slår fast at ernæringsforskere kan overføre ernæringsstudier på svin til mennesker.

Grisen har rent faktisk været anvendt som modeldyr for mennesker i forskning om kostens indvirkning på stofskifteprocesser. Men det har ikke været afklaret, om resultaterne opnået ved grisestudierne faktisk kan anvendes og overføres til mennesker.

Adskillige svin brænder inde på Bornholm
Adskillige svin brænder inde på Bornholm

Resultaterne betyder blandt andet, at forskerne fremover kan opsamle blod- og vævsprøver fra grise, som det ikke er muligt at fremskaffe fra mennesker.

- Vores resultater kan for eksempel hjælpe forskere fremadrettet med at forklare, hvorfor nogle fødevarer forårsager udviklingen af forskellige sygdomme såsom type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme, forklarer Knud Erik Bach Knudsen, professor ved Institut for Husdyrvidenskab.

Minister kræver færre døde svin
Minister kræver færre døde svin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx