Af Trina Nielsen - 23/04-18 22:27

Unge shopper løs på nettet i deres brandertUnge shopper løs på nettet i deres brandert

Knap hver femte dansker mellem 18-39 handler på nettet, når de er fulde. Ikke overraskende, siger lektor ved Center for Rusmiddelforskning.

storybild

Når den har fået én over nakken med gibbernakkere til den hule tand natten lang, og man med et knebent øje ender med at surfe på nettet, kan det ofte føre til 'gode' idéer.

Det er dog ikke altid, man sætter pris på sit fulde jeg dagen derpå, når indbakken pludselig bugner med bekræftelsesmails på kattesokker og pladesamlinger med irsk folkemusik. Men mange af os har været der.

Knap 20 procent af danskerne mellem 18 og 39 år erkender, at de har købt ting på nettet, mens de var fulde, viser en ny rundspørge, som YouGov har foretaget for sammenligningstjenesten Samlino.dk.

Og det kommer ikke bag på lektor ved Center for Rusmiddelforskning Morten Hesse:

»Alkohol nedsætter jo evnen til at regulere ens egen adfærd. Så hvis man får en idé, mens man er fuld, bliver der kortere fra tanke til handling,« siger han.

Han fortæller, at man får et andet forhold til penge, når man er påvirket af alkohol, fordi man ikke er i stand til at tage de hensyn, man normalt ville tage i ædru tilstand.

»Penge har noget at gøre med at organisere sit liv. Hvis man tilsidesætter sin dømmekraft, tilsidesætter man også hensynet til fremtiden. Hensynet til andre og hensynet fremtiden er oftest de ting, man tilsidesætter, når man er fuld,« siger han.

Undersøgelsen viser desuden, at det oftest er mænd, der smider ting i den virtuelle indkøbskurv, når de har fået noget indenbords. Og det er der ifølge Morten Hesse en god grund til.»Der er i det hele taget stor kønsforskel i forhold til dårlig dømmekraft. Mænd tager langt flere risici end kvinder,« siger han.

 

Undersøgelsen

'Har du i løbet af de seneste to år købt ting på internettet, mens du var fuld eller på anden måde påvirket?'

Base: 1006

  • Ja: 9% (18-29: 17%, 30-39: 20%)
  • Nej: 91% (18-29: 83%, 30-39: 80%)
Kilde: YouGov for Samlino.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx