Af - 29/04-15 13:23

Vild svævetur: Ballon fra engelsk hospice lander i KøgeVild svævetur: Ballon fra engelsk hospice lander i Køge

Over 19.000 har delt Birger Jensens opslag, hvor han efterlyser ejeren af ballonen. I England har de ikke fundet hende endnu.

Hej, jeg har fundet denne ballon i min have idag, kan se den kommer fra et hospice i Leicester England . Del gerne, så afsenderen ved destinationen.

Posted by Birger Jensen on Sunday, April 26, 2015

'Poppa Pratt, altid i vores hjerter. Jeg vil aldrig glemme dig og dit mod. Elsker dig', lyder beskeden på ballonen.

I søndags dukkede der en pink ballon op i Birger Jensens have i Køge. Og det lyder måske ikke som noget særligt, men på ballonen er der et logo, der fortæller, at den stammer fra et hospice i byen Leicester i Storbritannien.

Birger Jensen valgte derfor at efterlyse en ejer af den rejseglade ballon, der skal have taget en tur på godt og vel 920 kilometer over Nordsøen og helt til Køge. Han anmodede folk om at dele opslaget, og det er der mere end 19.000, der har gjort.

Beskeden er derfor også nået frem til Loros Hospice i England. Og her kan de godt genkende ballonen. Den stammer fra et årligt event, der hedder 'Twilight Walk', som løb af stablen i lørdags.

Her går kvinder en tur på fem eller ti kilometer for at støtte hospicet, og de har mulighed for at sende en ballon i luften for at mindes en pårørende. En af ballonerne er så havnet i Køge, og der er ifølge hospicet også landet et par andre i Danmark.

- Alle her på Loros Hospice var utroligt overraskede og begejstrede over at høre, at flere af vores balloner var landet i Danmark inden for så kort tid, lyder det i en mail fra Laura Fitzsawyer, der er eventkoordinator på hospicet, og som har stået for ’Twilight Walk’.

Sådan så det ud, da ballonerne blev sendt til vejrs i byen Leicester. (Foto: Ambrose Musiyiwa)

TV: Kvinder lyver om prisen på tøj overfor kæresten
TV: Kvinder lyver om prisen på tøj overfor kæresten

Godt nok er de overraskede i Leicester, men den 920 kilometer lange rejse til Køge er slet ikke umulig. I hvert fald ikke vejrmæssigt.

- Der har været en strømning fra England i løbet af lørdagen, så vinden har kunnet bære den derfra og til Københavnsområdet, siger Klaus Larsen, der er vagtchef ved DMI, til metroxpress.

Han har ikke et meteorologisk bud på, hvorfor den er landet lige præcis i Køge, ud over at den kan have tabt pusten ligesom alle andre balloner gør over tid. Til gengæld skal der noget særligt til for, at den ikke sprænger.

- Vi sender selv vejrballoner med helium op, der, efterhånden som den stiger op i atmosfæren, udvider sig, og til sidst sprænger den, siger Klaus Larsen, der derfor skyder på, at ballonen har taget turen til Danmark i de lavere luftlag.

Der er godt og vel 920 kilometer mellem Leicester og Køge. (Foto: Screendump/Google Maps)

TV: Dagens Hemmingsen - Faldt du også for denne falske Facebook-gruppe?
TV: Dagens Hemmingsen - Faldt du også for denne falske Facebook-gruppe?

Siden den landede i Køge i søndags, er der blevet søgt efter afsenderen af ballonen, og hos Loros Hospice vil de rigtigt gerne finde ejeren.

- Vi er ivrige efter at finde ud af, hvem 'Poppa Pratt' er, og derfor har vi selv skrevet på de sociale medier for at kunne finde frem til personen, der gav slip på ballonen, lyder det fra Laura Fitzsawyer.

Men det er altså ikke er lykkes at finde hende endnu, og derfor planlægger de yderligere at sende en mail rundt til de 1000 mennesker, der deltog i eventet.

TV: Sjov selfie-app sætter ild til nettet
TV: Sjov selfie-app sætter ild til nettet

BALLOON APPEAL: We want to find the owner of this balloon - it was released at the beginning of our Twilight Walk on...

Posted by LOROS on Monday, April 27, 2015

Opturs-betjent: Deler sin frokost med hjemløs i smug
Opturs-betjent: Deler sin frokost med hjemløs i smug

Her bliver ballonerne sendt til vejrs lørdag i sidste uge:

LÆS OGSÅ: Se billedet, der vækker undren: Kan du gennemskue det?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx