10/04-14 10:23

Waterfront-direktør tiltalt i DSB-sagWaterfront-direktør tiltalt i DSB-sag

Direktør i kommunikationsvirksomheden Waterfront Lars Poulsen er tiltalt for mail til underdirektør i DSB.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Københavns Politi tiltaler nu direktør i Waterfront Lars Poulsen for brud på straffeloven og persondataloven, da han sendte en mail til DSB's daværende underdirektør Peder Nedergaards personlige e-mailadresse om journalist Lars Abilds helbred.


Grønt lys for fortsat drift af IC4-tog
Grønt lys for fortsat drift af IC4-tog

Samtidig er selve kommunikationsvirksomheden Waterfront tiltalt i sagen, der kostede underdirektør Peder Nedergaard posten i DSB og satte gang i en større advokatundersøgelse.

- Vi har valgt at rejse tiltale efter straffelovens paragraf 264 d. og efter persondataloven, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen til Ritzau.

Journalist Lars Abild har en sygdom, der deles af 10.000 danskere, og ifølge flere eksperter er videreformidlingen af Lars Abilds personlige helbredsoplysninger uden journalistens kendskab ulovlig i forhold til persondataloven.

DSB opdager ny revne i IC4-togs akselleje
DSB opdager ny revne i IC4-togs akselleje

Jurister ved Københavns Politi er enig i vurderingen, og Lars Poulsen er derfor tiltalt med henblik på en bødestraf.

Politiets tiltale udspringer af en anmeldelse fra Datatilsynet

Sagen rummer også politianmeldelser fra Lars Poulsen mod tidligere medarbejdere i Waterfront samt en anmeldelse fra medarbejderne mod Waterfront. Politiet har samtidig med tiltalen valgt af droppe yderlige efterforskning af de andre anmeldelser.

Begge anmeldelser, som politiet nu ikke går videre med, gik på brud på brevhemmeligheden og videregivelse af personlige oplysninger.

- Der er ikke rimelig formodning om, at der ved fortsat efterforskning er nogle, som kan sigtes i forholdet, skriver advokaturchef Dorit Borgaard i et brev til parterne.

Tordenvejr rammer Danmark: Her bliver det værst
Tordenvejr rammer Danmark: Her bliver det værst

Sagen rullede i januar sidste år, da DR afslørede, hvorledes DSB betalte pr-bureauet Waterfront for at holde en bestemt journalist, Lars Abild, beskæftiget, så han ikke kunne skrive kritisk om DSB.

Datatilsynet bad efterfølgende Københavns Politi undersøge, om Waterfront og DSB overtrådte Persondataloven, da de udvekslede følsomme helbredsoplysninger om journalist Lars Abild.

En advokatundersøgelse blev offentliggjort i april sidste år i Transportministeriet og medførte, at underdirektør Peder Nedergaard Nielsen blev fyret i DSB.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx