Af - 23/08-16 07:38

Facebook: Folk skal melde den afskyelige adfærdFacebook: Folk skal melde den afskyelige adfærd

Her er knappen, som du skal kende på Facebook, hvis du vil rapportere mobning og krænkelser.

storybild

Om det handler om mobning eller revenge porn, så skal der handles hurtigt, udtaler Facebook. (Billede: Scanpix/modelfoto)

De seneste dages opmærksomhed på lukkede grupper, hvor unge mennesker deler krænkende billeder og eksempler på mobning, får Facebook til at melde klart ud:

- Facebook er ikke et sted, hvor man skal kunne mobbe og krænke hinanden hinanden. Det er en afskyelig adfærd, som ikke hører hjemme på Facebook. Desværre kan vi se, at det sommetider flytter med over, og derfor har vi nogle værktøjer, der tillader folk at rapportere eksempelvis mobning, siger Peter Münster, der er kommunikationschef for Facebook Norden.

Han har en bøn til Facebookbrugere: Rapporter det, så snart du ser mobning eller krænkende indhold.

- Jo før vi kan komme på sagen, dets bedre, siger Peter Münster.

- Jeg synes man skal gøre to ting i tilfælde af mobning. Uanset om det er en status med tekst video, eller billede, en side, en profil eller en gruppe, så er der altid en lille vinkel eller tre prikker oppe til højre, hvor man kan vælge “anmeld dette”. Så kan vi få folk med den rette baggrund til at vurdere det, siger han.

Peter Münster opfordrer også til, at man i samme ombæring tager afstand til mobning og krænkelser, når man ser dem. Og hvis man ser noget ulovligt, skal man melde det til politiet.

- I forhold til sådan noget som nøgenbilleder og revenge porn, der skal det have en ret høj prioritet. Den tid det tager at få det ned er ret væsentlig for den person, der er blevet krænket, og det tager vi ret alvorligt, at vi kan få det gjort så hurtigt som overhovedet muligt, siger Peter Münster og tilføjer:

- Vi er nødt til at få anmeldelser ind, før vi kan gøre noget ved det.

Når Facebook modtager en rapport om, at noget indhold bryder med fællesskabsreglerne, bliver det vurderet hurtigst muligt.

- Vi får millioner af rapporter hver uge. Alt indhold der rapporteres til os bliver kigget på af et menneske, som vurderer det for os. Hvis der er tale om tekst eller noget, der kræver kulturel forståelse, så er det vigtigt, at det er en person, der forstår konteksten og sproget. Vi har folk på 24 timer i døgnet fra Irland, USA og Indien, siger Peter Münster.

Rapportering hvor brugerne er med til at holde øje med om reglerne overholdes er ganske enkelt den mest virksomme løsning, understreger han. Det vil eksempelvis ikke virke at scanne tekst på Facebook for særlige krænkende ord - for folk vil bare begynde at kalde tingene for noget andet for at omgå det, påpeger Peter Münster.

- Der bliver lagt rigtigt meget godt og interessant indhold på Facebook hver eneste dag. I de få tilfælde hvor folk misbruger platformen, hjælper vores brugere os med at opdage det, så vi kan få det fjernet. Det er et velfungerende samarbejde, som vi løbende kigger på om der er mulighed for at forbedre yderligere, lyder det fra kommunikationschefen.

Hvis Facebook får kendskab til indhold, der bryder fællesskabsreglerne, får brugeren i første omgang en besked om at indholdet er fjernet og en opfordring til at læse reglerne.

Sker det igen, næstes personen adgang til Facebook i 24 timer, tre dage eller syv dage. I enkelte tilfælde har folk fået lukket deres profil permanent, oplyser Peter Münster.

LÆS OGSÅ: Antallet af sager om deling af nøgenbilleder fordoblet

LÆS OGSÅ: Nøgenfotos af danske kvinder er i høj kurs på nettet

LÆS OGSÅ: Efterskole-elever delte nøgenbilleder af lærer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx