01/08-17 18:27

Kasper følte sig snydt på Tinder: Nu svarer hans eks tilbageKasper følte sig snydt på Tinder: Nu svarer hans eks tilbage

Hvordan forklarer jeg Kasper, at han skal løse sine egne problemer, før han peger fingre af kvinders kroppe?

storybild

Karen Filskov Petersen, blogger hos BT.

SVAR PÅ BLOG: Kasper Risgaard er BTs nye datingblogger. D. 25. juli skrev han at det er ubehageligt for ham at afvise tykke kvinder, som ser tyndere ud på billeder.

Hvordan forklarer jeg Kasper, at han skal løse sine egne problemer, før han peger fingre af kvinders kroppe?

Kasper Risgaard griber fat i et rigtigt problem. Det er et problem, at mennesker har et behov for at fremstille sig selv anderledes, end de egentlig er. Dog er det ikke dette problem, Kasper giver sig i kast med at løse. Mest af alt er det vigtigt for Kasper, at han undgår at blive konfronteret med sin egen overfladiskhed, for den giver ham dårlig samvittighed. Han vinkler derfor situationen, så hans eget ubehag og problemer med afvisning bliver noget kvinderne skal løse for ham ved at ændre på sig selv.

Karen Filskov og Kasper Risgaard kender hinanden fra Tinder og datede i en kort periode

Første gang de skulle mødes, gik Karen lige forbi Kasper, fordi hun ikke kunne genkende ham fra hans billeder

Han var på det givne tidspunkt markant kraftigere end Tinder-billederne viste

Forholdet blev dog aldrig til så meget af ikke-vægtrelaterede årsager

Lad os først fastslå én ting: Det er stort set umuligt at fremstille sig selv sandfærdigt på Tinder. Man kan ikke give en virkelighedstro repræsentation af sig selv med fem billeder og et par linjers tekst, det gør Kasper heller ikke selv på sin egen Tinder-profil. Som alle andre prioriterer han at vise det, som han håber, andre vil værdsætte ved ham. Den kvinde, som Kasper Risgaard har været på date med, synes antageligvis ikke hendes vægt repræsenterede det menneske, hun gerne ville ses som. Kasper derimod synes, vægt er en essentiel del af, om han kan lide en person, og han står derfor over for at måtte afvise kvinden.

Så... Hvilket dilemma er det, vi snakker om? Overskriftens spørgsmål »hvordan afviser jeg en tyk kvinde?« besvares med lethed. Du gør det præcis, som du afviser andre mennesker, du ikke er interesseret i. Kvinders kognitive egenskaber ændres ikke alt efter kropsvægt – du kan bare snakke til dem, Kasper. Hvis du ikke kan afvise en tyk kvinde, så er du nok bare dårlig til at afvise mennesker, og det bør ikke være de andre menneskers problem.

Kaspers artikel efterlod mig med en ubehagelig følelse i kroppen. Jeg blev ked af det og frustreret på vegne af alle de mennesker, jeg kender, som dagligt får at vide fra andre, hvad de bør gøre med deres kroppe, blot fordi de afviger fra idealer og normer. Mennesker, der kæmper med deres kropsbillede til hverdag. Mænd, kvinder og alle dem midt i mellem og uden for kategori. Deres selvbillede formes i høj grad af de små kommentarer, som omverden bringer dem, og de fordomme, som Kaspers er med til at skabe.

Et menneskes forhold til dets krop er et meget personligt emne, som ikke vedrører andre, medmindre de andre er blevet spurgt direkte. Kasper, du er ikke blevet spurgt.

Hvis du vil gøre noget konstruktivt for at give mennesker den selvtillid, der skal til for at vise sig som dem, de virkelig er, så kan du som udgangspunkt lade være med at skrive en artikel med hovedfokus på hvilke fejl, du kan finde ved dem.

Folk har en stigende tendens til at pege fingre af verden og bede andre ændre sig, så vi ikke selv behøver gøre det. Kasper er ikke meget anderledes. Kasper skriver sin blog for at undgå fremover at skulle konfronteres med sin egen overfladiskhed. Den overfladiskhed, som giver ham dårlig samvittighed! Han vinkler derfor problemet, så hans eget ubehag og problemer med afvisning bliver kvindernes skyld.

Forhåbentlig har hans nye position som datingblogger sorteret voldsomt fra i Tinder-matchene, så Kasper undgår tykke kvinder, og de undgår ham. Jeg ser frem til at følge fortsættelserne og håber selvfølgelig, Kasper fremover vil beskrive datinglivet lidt mere konstruktivt og lidt mindre selvretfærdigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx