Af Ritzau - 14/12-16 14:31; Opdateret: 14/12-16 15:40

12 personer anholdt i stor aktion mod bandeskyderier12 personer anholdt i stor aktion mod bandeskyderier

I forbindelse med en stor aktion i København er en stribe personer blevet sigtet for forskellige drabsforsøg.

storybild

Københavns Politi har i forbindelse med en stor aktion kunnet sigte adskillige personer for forskellige drabsforsøg i København. (Billede: Free/Colourbox)

Efter længere tids efterforskning har Københavns Politi ved koordinerede aktioner anholdt 12 personer fra bandemiljøet. Alle sigtes for drabsforsøg.

Blandt andet er syv af de anholdte mistænkt for at have været involveret i et angreb ved Riccos Kaffebar på Holmbladsgade på Amager.

Ved skyderiet 31. juli 2016 blev der afgivet skud med to forskellige pistoler mod en gruppe personer, hvoraf to blev ramt af skud.

To af de syv formodede gerningsmænd menes ligeledes at have medvirket til et andet drabsforsøg 7. november på parkeringspladsen ved Bella Center.

Til den sag er yderligere anholdt to personer.

Ved angrebet på parkeringspladsen blev to mænd i en bil beskudt. Det ene af ofrene blev ramt i overkroppen, men sammen med kammeraten formåede han at flygte fra stedet.

Flere af de anholdte har i større eller mindre grad tilknytning til den bandegruppering, der af politiet benævnes "Urbanplanen".

I onsdagens aktion er også en 21-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen LFT blevet anholdt.

Han sigtes for drabsforsøget på en 19-årig mand, der om natten 27. oktober blev ramt af skud i en kiosk på Bisiddervej i Københavns Nordvestkvarter.

Den forurettede blev selv anholdt på hospitalet og siden varetægtsfængslet for besiddelse af en skarpladt pistol, der blev fundet i kiosken.

Ud over onsdagens ti anholdelser har betjente fra Københavns Politi for nylig pågrebet yderligere to personer.

Der er tale om medlemmer af bandegrupperingen LTF, der begge er sigtet for et drabsforsøg 19. november ud for Nordre Fasanvej 237 på Nørrebro.

I forbindelse med angrebet blev en person ramt af skud.

I Københavns Politi mener vicepolitiinspektør Torben Svarrer, at man med de mange anholdelser "har taget et stort skridt mod at få stoppet uvæsenet".

- Det er glædeligt, at vi efter ugers og måneders efterforskning nu har kunnet foretage anholdelser i en række af de mange sager om skyderi i det offentlige rum, siger vicepolitiinspektøren.

I en pressemeddelelse tilføjes det i øvrigt, at en patrulje fra Københavns Politi natten til onsdag anholdt to personer med relationer til LTF, efter at man i deres bil havde fundet en sølvfarvet revolver med skarp ammunition.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Haveredskab skyld i brand - i dag er...
bt.dk
Ulrik fra Gift ved første blik tog en...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx