Af Mathias Tuxen - 15/08-17 14:13; Opdateret: 15/08-17 15:20

Kendt dansk musiker jokede med ubåds-mysteriet: Det gik nok ikke som forventetKendt dansk musiker jokede med ubåds-mysteriet: Det gik nok ikke som forventet

Internettet glemmer ikke, og det tilgiver ikke.

storybild

Foto: Arkivfoto -  Pato Siebenhaar. (Billede: niels ahlmann olesen)

Det måtte den danske rapper, sanger og producer Pato Siebenhaar sande, efter han mandag 'jokede' med den aktuelle ubådssag på sin private Facebook-profil. En aktuel sag hvor den 30-årige journalist Kim Wall stadig er forsvundet.

I opslaget sendte Pato Siebenhaar, der bl.a. er kendt for hittet 'Nighthawk' og 'Fladt Land', skud ud til (sender en hyldest til red.) folk, der bygger deres egne ubåde, hvilket henviser til 'Raket-Madsen'. Siebenhaar forklarer i kommentarsporet, at han blot synes, at folk der bygger deres egne ubåde er 'seje'.

Men musikkerens 'joke' om den sagnomspunden ubådsaffære faldt mange af Pato Siebenhaars venner for brystet. Herunder tidligere kollegaer og personer, som musikkeren har mødt i professionelle sammenhænge.

'Jeg må undertrykke min brækrefleks - fy for fanden, hvor er det her opslag usmageligt!Og du behøver ikke bruge kræfter på at svare på min kommentar, for INTET du har at sige, kan ændre min holdning! - med mindre du er klar til at stikke en undskyldning til de pårørende, og det kan jeg jo læse i de øvrige kommentarer fra dig, at du ikke mener, at du har grund til...' skriver Charlotte Holtegaard Hansen, der kun er en blandt flere, som udtrykker utilfredshed med opslaget. Flere påpeger også, at opslaget ikke er et udtryk for sort humor. De mener det snarere er ufølsomt.

Pato Siebenhaar, døbt Martin Siebenhaar, forklarer dog i kommentarsporet, at hans opslag skal læses som et humoristisk indspark. Og dermed ikke en decideret hyldest af den 46-årige Peter Madsen, der er sigtet og varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab på den 30-årige Kim Wall, som man endnu ikke har fundet. Han påpeger desuden, at hvis Peter Madsen virkelig bærer skylden i sagen, så skal han dømmes derefter. Musikkeren har dog ikke undskyldt for opslaget eller trukket sin joke tilbage, men i stedet forklaret sig i kommentarsporet, hvor folk har kritiseret ham.

Opdatering: Efter artiklen er blevet publiceret, har Pato sendt følgende kommentar på mail til metroxpress:

"Jeg mener, helt oprigtigt, at det er fascinerende at manden har bygget hans egen ubåd. At han, måske, har begået en forfærdelig handling, skal selvfølgelig straffes hårdt. Men da der ikke er faldet dom, så er han uskyldig indtil det modsatte er bevist. Men det er irrelevant i forhold til at han har bygget hans egen ubåd. Jeg kan knapt samle et IKEA skab. At folk har taget det ilde op er vel et symptom på den tid vi lever i, og at du som journalist mener at dette, en Facebook opdatering fra en middelmådig dansk musiker, er en sag du vil forfølge, er for mig ufatteligt, og igen et symptom på den tid vi lever i."

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx