Af Jeppe Pedersen - 18/03-18 15:48

Stort område brændt af: Nu advarer politiet og har en vigtig opfordring til danskerneStort område brændt af: Nu advarer politiet og har en vigtig opfordring til danskerne

Et over 400 kvadratmeter stort naturområde på Fanø brændte søndag eftermiddag ned på grund af aske fra en brændeovn.

storybild

Man skal passe på med, hvad man gør med asken fra brændeovnene. (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Det har fået Sydjyllands Politi til at sigte en husejer og advare andre om, at man skal passe på asken fra brændeovnen i disse blæsende og tørre dage.

Det fortæller vagtchefen hos Sydjyllands Politi.

»Vi fik anmeldelsen lidt over kl. 12 om, at et sommerhusområde ved Rindby Strand stod i flammer. Vi nåede heldigvis at få slukket branden, inden den fik fat i nogle af de mange sommerhuse. Vi har nu sigtet en person for overtrædelse af beredskabsloven,« fortæller vagtchefen.

Samtidig kommer han med en opfordring til alle om, at man skal passe på asken fra brændeovne, da det lige nu er meget tørt i sommerhusområdet, der består af meget græs og tørv.

Det samme skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Samtidig har der været brand i et sommerhusområde i Oksbøl. Det har politiet fået styr på.

Lørdag aften brændte en del af Amager Fælled ned. Nær Danhostel Copenhagen stod et græsareal på omkring 300 kvadratmeter i flammer.

Her ved politiet stadig ikke, hvad der var årsagen til branden. Men ligesom på Fanø er området meget tørt lige nu, selv om det er koldt.

Slukningsarbejdet gik hurtigt, ifølge Vagthavende Operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Jan Kirk-Iversen, og var næsten færdigt, da BT's fotograf nåede frem. (Billede: Mathias Øgendal)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Forhandlingerne afbrudt: Pause til...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Drama på fly: Pilot lagt i håndjern...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx