Af - 24/02-16 14:17; Opdateret: 24/02-16 16:00

Qvortrup: Løkke har lavet en kæmpe fejlQvortrup: Løkke har lavet en kæmpe fejl

Statsminister Lars Løkke har fejlvurderet De Konservative fuldstændigt og er selv skyld i, at regeringen står i en hidtil uset dramatisk situation, lyder vurderingen fra Henrik Qvortrup

storybild

De færreste havde forudset, at Lars Løkke Rasmussen ville skærpe den højdramatiske situation, som lige nu udspiller sig i blå blok.

Men det var lige præcis, hvad han gjorde, da han onsdag fredede Eva Kjer Hansen, som De Konservative ellers kræver går af.

- For enten skal Søren Pape nu gå ud og latterliggøre sig selv fuldstændig, eller også kommer der folketingsvalg. Det er reelt det valg, de står i nu, siger Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

Trækker Pape sig, bliver det rigtig dyrt for den stadig nye partileder.

Så vil han for altid stå tilbage som en hjælpeløs, politisk amatør. Han har for længst passeret point of no return.

Pape udelukker en ministerrokade med Eva Kjer
Pape udelukker en ministerrokade med Eva Kjer

Der foregår lige nu et historisk nervekrig i blå blok. Og den, der blinker først, taber.

- Løkke vil køre hele sin psykologisk krigsførelse af på ham - det er han god til, siger Henrik Qvortrup, som forklarer, at Løkke med sin tale i statsministeriet forsøgte at få krisen til at handle om, hvorvidt blå blok overhovedet kan samarbejde fremfor at handle om Eva Kjer Hansen.

Men det er ikke Søren Pape, der er skyld i krisen, siger Qvortrup. Det er Løkke.

De Konservative har bare sagt, at de ikke har tillid til Eva Kjer. Der er Løkke, der har forregnet sig. Han har troet, at hvis han bare rømmede sig lidt, ville de blive bange.

Qvortrup: Her er de tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen-sagen
Qvortrup: Her er de tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen-sagen

Det skyldes måske, at det er Christiansborgs mest hårdkogte og erfarne partileder, Lars Løkke, som er oppe at slås mod den mest grønne partileder, Søren Pape. Og han gør altså ikke, som Løkke har planlagt.

Og det er højt spil fra statsministeren side, for han er den, som mindst af alle ønsker valg allerede, vurderer Qvortrup.

- Hvis Pape står fast, er Løkke nødt til at udskrive valg. Og jeg tror ikke, Løkke vil genvinde regeringsmagten. Så er han færdig som formand for Venstre, mens Pape er kommet ind på den politiske lystavle.


Det er svært at spå om, hvordan det blå drama ender, men én ting ved vi:

- Uanset hvordan det her lander, har vi fået anskueliggjort, at vi har at gøre med en regering, med det mest dysfunktionelle bagland, man overhovdet kan forestille sig, siger Henrik Qvortrup.

LÆS OGSÅ: Pape: Lars, jeg bakker op om dig og regeringen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx