Af - 24/03-15 17:33

Venstre til grin på Twitter: Afslører de Søren Pinds frisør efter valget?Venstre til grin på Twitter: Afslører de Søren Pinds frisør efter valget?

Venstre kan først efter valget forklare, hvad de mener med 'moderne kontanthjælpsloft'. Det gør Twitter-brugere grin med, og det er et problem for partiet, mener Henrik Qvortrup.

storybild

Inger Støjberg fortalte mandag aften, at Venstre først vil forklare 'moderne kontanthjælpsloft', når partiet har regeringsmagten. Nu stiller Twitter-brugere spørgsmål, som Venstre også først vil svare på efter folketingsvalget. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Skal Birthe Rønn være med i Vild Med Dans, skulle Citybois have vundet X Factor, og hvad er navnet på Søren Pinds frisør?

Spørgsmålene er mange, og svarene kommer efter folketingsvalget. Det tror de mange Twitter-brugere, der gør grin med Venstre i hvert fald.

Under hashtagget #TingVenstreAfslørerEfterValget bliver der stillet sjove spørgsmål til partiet. Og det er ikke godt for Venstre, at de bliver gjort til grin på Twitter, mener metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- Det er et kolossalt problem for Venstre, at det er blevet en form for folkesport at forholde sig muntert til, at partiet ikke vil forklare sig, siger Henrik Qvortrup, der selv har retweetet et spørgsmål til Venstre om, hvorfor Føtex altid har fødselsdag.


Se flere sjove tweets nederst i artiklen

Sjov med solførmørkelse: Skuffelsen er tydelig på Twitter
Sjov med solførmørkelse: Skuffelsen er tydelig på Twitter

Hele episoden startede, fordi partiet ikke vil fortælle, hvad de helt præcist mener med et 'moderne kontanthjælpsloft'. Begrebet dukkede første gang op i 2013 til deres landsmøde, og siden er det ikke blevet uddybet.

- Det får du ikke at vide i dag, sagde Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, i lørdags til Henrik Qvortrup, da hun gæstede ham i Qvortrups Valg.

Venstre har sagt, at der først kommer en uddybning, når de har regeringsmagten, og det er på trods af, at borgmestre og byrådsmedlemmer i partiets bagland gerne vil have mere at vide.

Twitter-brugere hjælper mand med Downs syndrom i job
Twitter-brugere hjælper mand med Downs syndrom i job

En ting er, at partiets bagland og resten af Christiansborg diskuterer episoden. Men nu er partiets manglende uddybning ifølge Henrik Qvortup også kommet helt ud til danskerne, fordi det har fået sit eget selvstændige liv på Twitter.

- Den her folkelige latterliggørelse på de sociale medier er en kæmpe trussel for Venstre. Hvis det bliver allemandseje, at der her er et parti, der vil skjule noget, så er det farligt for Venstre, siger Henrik Qvortrup.

Han henviser til, at Venstre også har haft andre uheldige sager, som da metroxpress kunne fortælle, at visse ord var forbudt på Lars Løkke Rasmussens Facebook-side.

Det er også kun lidt over en uge siden, at Twitter-brugere sidst var ude efter Venstre. Dengang var #LommepengeFraLøkke et hit på grund af et forslag om skattelettelser, der ville give en kasseassistent 25 kroner mere om måneden.

Støjberg på glatis: Vi kan ikke gå i detaljer om kontanthjælp
Støjberg på glatis: Vi kan ikke gå i detaljer om kontanthjælp

Henrik Qvortup havde besøg af Inger Støjberg lørdag i sidste uge, hvor de diskuterede det 'moderne kontanthjælpsloft', som Venstre ikke vil uddybe. Du kan se interviewet her.

TEST DIG SELV: Er du også højre-venstre blind?
TEST DIG SELV: Er du også højre-venstre blind?GALLERI: Thorning tæver Løkke i et spil 'politiker-kort'
GALLERI: Thorning tæver Løkke i et spil 'politiker-kort'


Kebab eller nudler? Rød blok gør grin med Løkkes lommepenge
Kebab eller nudler? Rød blok gør grin med Løkkes lommepenge


Thornings nye kampagne: Indvandrere skal arbejde
Thornings nye kampagne: Indvandrere skal arbejde

TV: Det er kun den voksne, der ser et handicap - børnene ser bare et sjovt ansigt
TV: Det er kun den voksne, der ser et handicap - børnene ser bare et sjovt ansigt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx