Af Ritzau - 19/08-16 14:33; Opdateret: 19/08-16 16:10

Tiltale: Yahya Hassan affyrede skud mod 17-årig på klos holdTiltale: Yahya Hassan affyrede skud mod 17-årig på klos hold

Yahya er blandt meget andet tiltalt for at skyde dreng i lår og fod samt for at stikke af fra politiet i bil.

storybild

Yahya Hassan er anklaget for flere forhold heriblandt at affyre skud mod 17-årig dreng. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Kim Haugaard)

Vold ved at skyde en 17-årig i foden, flugt fra politiet, besiddelse af hash i sin fængselscelle samt en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Det er blot nogle af de ting, den 21-årige digter Yahya Hassan nu er tiltalt for.

I marts affyrede han ifølge anklagemyndigheden tre til fem skud mod en 17-årig dreng, hvoraf et ramte drengen i foden og et andet strejfede hans lår.

Skuddene blev affyret på kort afstand, fremgår det af anklageskriftet fra Østjyllands Politi.

Senest skulle digteren både have gemt hash i sin fængselscelle og kaldt to politiassistenter på politigården i Aarhus for "fucking perkere", "hyæner" og "sjakaler".

I det ni sider lange anklageskrift er han også tiltalt for at være i besiddelse af den skarpladte pistol, som han affyrede skuddene med, og for at have lavet en række lovovertrædelser i bil.

Den 21-årige skulle både have kørt påvirket i bil, kørt uden have taget kørekort og kørt bil, selv om hans kørekort var blevet inddraget.

I februar 2016 er han anklaget for at have kørt hensynsløst og stukket af fra politiet, da de gav ham tegn til at holde ind til siden.

I stedet fortsatte han med at køre ad Randersvej mod syd i Lisbjerg med mindst 152 kilometer i timen på et sted, hvor hastighedsgrænsen er 60 kilometer i timen.

Efter at have ramt et vejskilt fortsatte han sin flugt, men mistede herredømmet over bilen og ramte en betonvæg, lyder det i anklageskriftet.

Han skulle ligeledes have brudt loven ved at kontakte sin ekskæreste, selv om han havde fået et polititilhold og ikke måtte kontakte hende.

Det gjorde han blandt andet ved at ringe til hende fra en telefon, som han tog fra sin forsvarsadvokat. Telefonen brugte han også til at lave en opdatering på sin Facebook-side, fremgår det af anklageskriftet.

Den 21-årige digter har siddet varetægtsfængslet siden 21. marts, dagen efter at han angiveligt affyrede skuddene.

Sagen mod Yahya Hassan kommer for Retten i Aarhus 5. september.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx