Af Lars Sejr - 15/07-15 18:02

Dansker anholdt i international hackeraktionDansker anholdt i international hackeraktion

I en storstilet aktion slog politiet i 20 lande tirsdag morgen til mod hackere og anholdt i alt 70 personer.

storybild

Modelfoto (Billede: Polfoto/arkiv)

En mand fra Midtsjælland var blandt de 70 anholdte, da politi verden over tirsdag morgen slog til mod et netværk af personer, der var tilknyttet et hackerforum.

Det oplyser Rigspolitiet onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Darkode, som forummet hedder, er ifølge politiet et lukke internetfællesskab for et netværk af personer, som mistænkes for blandt andet at at handle med hackerprodukter og sælge kreditkortoplysninger

Landsretten holder fast i straf til svensk superhacker
Landsretten holder fast i straf til svensk superhacker

I alt deltog 20 landes politistyrker i den verdensomspændende aktion, som blev styret af det amerikanske forbundspoliti FBI.

På dansk jord blev en mand i 20'erne tirsdag morgen anholdt på en adresse på Midtsjælland, hvor en del computerudstyr blev beslaglagt efter ransagning.

- Vi mener, hans rolle var at kvalitetssikre ondsindede programkoder – såkaldt malware – som skal inficere og gøre skade på andres computere.

- Men nu skal vi have undersøgt hans udstyr og efterforsket sagen færdig, udtaler politikommissær Niels Kristoffersen fra Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

IS-gruppe hacker og forstyrrer fransk TV5 i et døgn
IS-gruppe hacker og forstyrrer fransk TV5 i et døgn

Ud over at der er rejst sigtelse efter straffelovens paragraf 263, stk. 3, kan politikommissæren ikke afsløre flere detaljer fra efterforskningen på nuværende tidspunkt, hedder det i pressemeddelelsen.

Paragraffen handler om den, der skaffer sig adgang til andres oplysninger - for eksempel i forbindelse med industrispionage, eller hvis overtrædelserne har systematisk eller organiseret karakter.

Efterforskningen i Danmark startede for måneder siden, efter at Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, blev kontaktet af FBI, som under efterforskning af Darkode-netværket var stødt på cyberkriminelle aktiviteter begået af en dansker.

NC3´s undersøgelser førte til manden på Midtsjælland, hvorefter Midt- og Vestsjællands Politi overtog efterforskningen af mandens aktiviteter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx