24/01-16 09:06

Kristian Jensen: Danske politikere er skyld i blakket dansk ryKristian Jensen: Danske politikere er skyld i blakket dansk ry

Udenrigsministeren kritiserer danske europaparlamentarikere for åbenmundet kritik af dansk asylpolitik.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Når udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) på mandag skal til Europaparlamentet for at forklare Danmarks asylpolitik, så er det særligt de danske europaparlamentarikeres skyld.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen til TV2 News.

- Når vi er blevet inviteret til Europaparlamentet, så har det været nogle af de danske parlamentarikere, der har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede.

To ministre skal forsvare smykkeloven i Bruxelles
To ministre skal forsvare smykkeloven i Bruxelles

- Jeg synes, man bør være fælles om at tale Danmark op, siger ministeren blandt andet til TV2 News.

Her peger han på, at Danmark er blandt de lande i verden, der tager flest asylansøgere og gør mest for flygtninge i nærområderne

Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders P. Vistisen bakker ministeren op og peger især på to partier som ansvarlige for det dårlige omdømme.

- Særligt SF og Det Radikale Venstre har jo gjort meget for at tale den her sag op og langt væk fra substansen, siger Vistisen til TV2.

Ministeren hos FN: Asylpolitikken er blevet misforstået
Ministeren hos FN: Asylpolitikken er blevet misforstået

Kommentator: Støjberg betaler en høj pris for smykkelov
Kommentator: Støjberg betaler en høj pris for smykkelov

Han siger, at især Den Grønne Gruppe, hvor SF’s EU-parlamentariker, Margrete Auken sidder, har været katalysator for at starte den negative omtale.

- Deres partiformand sammenlignede jo Danmark med Ungarn og Polen, da han skulle beskrive, hvor frygtelige vi var til at håndtere menneskerettigheder og demokrati.

- Og det er i Europaparlamentet bestemt ikke nogen ros, hvis man bliver sat i klasse med dem, siger han til TV2 News.

Smykkelov skal præciseres
Smykkelov skal præciseres

Det er dog ikke en kritik, som De Radikales europaparlamentariker Morten Helveg Petersen tager sig af.

- Jeg fører en tone, som er helt anstændig og ordentlig efter min egen bedste overbevisning, og hvis der er nogen, der kan føre bevis for det modsatte, så hører jeg da gerne det.

- Men det at være kritisk over for den lovgivning, der finder sted i Danmark, det forbeholder jeg mig at have mine holdninger til. Og det er jeg i min gode ret til, siger han til TV2 News.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx