Af Ritzau - 07/04-17 11:40; Opdateret: 07/04-17 14:52

Andreas Kamm stopper som chef for Dansk FlygtningehjælpAndreas Kamm stopper som chef for Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp skal finde en ny generalsekretær. Andreas Kamm går af i oktober efter 20 år på posten.

storybild

Andreas Kamm stopper som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp efter næsten 20 år på posten. (Billede: Free/Dansk Flygtningehjælp / Agnete Schlichtkrull)

Andreas Kamm stopper som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp efter næsten 20 år på posten. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Som generalsekretær for den store organisation er Andreas Kamm blevet et kendt ansigt i Danmark, ikke mindst under de senere års store flygtningestrømme.

Han fortæller, at datoen for, hvornår han skulle stoppe, har været bestemt i noget tid.

- Jeg er meget tilfreds med at aflevere en stor og stærk organisation, som gør et godt stykke arbejde ude i verden og i Danmark, siger han og tilføjer:

- Verden er i en situation, hvor antallet af flygtninge og fordrevne er opadgående, så der er brug for stærke organisationer og stærke samarbejder.

- Der er brug for, at alle lægger skulder til denne problemstilling.

Andreas Kamm startede i Dansk Flygtningehjælp i 1979 og blev generalsekretær i 1998.

- Andreas Kamm har gjort en helt enestående indsats for organisationen, og det er svært at sige, hvor vi havde været i dag uden ham, skriver formand for Dansk Flygtningehjælp Stig Glent-Madsen i meddelelsen.

Dansk Flygtningehjælp begynder allerede nu at lede efter en ny generalsekretær, der kan tage roret, når Andreas Kamm stopper til oktober.

- Dansk Flygtningehjælp er ikke længere en mindre dansk hjælpeorganisation, men en vigtig global aktør. Derfor er det vigtigt, at den kommende generalsekretær også kan gøre sig gældende internationalt.

- Den nye generalsekretær skal kunne tale med overbevisning både i de store internationale forsamlinger, i de danske medier og med de flygtninge, vi hver dag hjælper, skriver Stig Glent-Madsen.

68-årige Andreas Kamm fortæller, at han vil fortsætte med andre mindre opgaver, da han eksempelvis også er formand for Rådet for Menneskerettigheder.

- Jeg er et menneske, som har svært ved ikke at være engageret, så jeg regner med, at der er noget, jeg kan bidrage med.

- Jeg er ikke sådan en, der lægger mig hjem på divanen og tænder for tv'et, siger han.

Dansk Flygtningehjælp er en international organisation med kontorer i 40 lande og et årligt budget på små tre milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er gravid i syvende måned - og...
bt.dk
Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Verdens rigeste: Jeg - og andre...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx