28/07-17 14:15; Opdateret: 28/07-17 16:16

Politi fælder fodboldbusser for fjerde dag i trækPoliti fælder fodboldbusser for fjerde dag i træk

I alt er 18 busser blevet kontrolleret fredag ved fodboldturneringen Dana Cup. Fire har fået klippet pladerne.

storybild

Hjørring. Politiet har fredag igen kontrolleret de busser, der kører deltagerne ved ungdomsfodboldturneringen Dana Cup, som bliver afholdt i Hjørring.

Det fortæller lederen af Tungvognscenter Nord, Claus Kjær Pedersen, som står for kontrollen.

I alt er 18 busser blevet kontrolleret fredag. Heraf er seks busser sendt til syn, mens fire har fået klippet nummerpladerne.

Nogle af de busser har allerede været tjekket før.

- Nogle af de busser, som er blevet kontrolleret i dag, har været kontrolleret tidligere og fået en anmærkning i form af, at de skal fremstilles til syn, siger Claus Kjær Pedersen.

Han fortæller, at hvis politiet kan se, at der er blevet gjort forsøg på at få fikset de fejl og mangler, der er blevet påpeget, men bussen stadigvæk ikke lever op til kravene, så bliver de indkaldt til nyt syn.

- Kan vi konstatere med garanti, at den har man overhovedet ikke rørt ved eller forsøgt at udbedre fejl og mangler, så har vi klippet pladerne.

- Det er rigtigt, at der har været gengangere, hvor vi så har været nødt til at klippe pladerne af, siger Claus Kjær Pedersen.

Ved kontrollen de første tre dage - tirsdag til torsdag - sendte politiet 23 busser til fornyet syn, mens fem fik klippet pladerne. I alt blev 51 busser undersøgt. Der blev blandt andet fundet fejl på bremser og ved nødudgange.

Det er tidligere kommet frem, at størstedelen af busserne kommer fra selskabet Hjørring Turistfart og Citybus. De kører til daglig også skolebus i Hjørring for Nordjyllands Trafikselskab.

En medarbejder hos Hjørring Citybus fortæller til avisen Nordjyske, at der bliver arbejdet på at få rettet fejlene.

- Vi tager det meget alvorligt, og fejlene på busserne vil nu blive udbedret én for én. Vi har ikke noget at udsætte på politiets arbejde, siger Bent Hansen til avisen.

Fredag oplyser mediet Nordjyske, at en tidligere ansat chauffør hos Hjørring Citybus har meldt selskabet til politiet for overtrædelse af køre- hviletidsbestemmelserne.

Nordjyllands Politi bekræfter over for avisen, at de har modtaget anmeldelsen. De har dog fredag eftermiddag endnu ikke haft mulighed for at undersøge sagen nærmere.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx