Af - 12/01-14 19:13

Snart kan din pakke ende hos pizzamandenSnart kan din pakke ende hos pizzamanden

Forbrugerrådet er stor modstander af et nyt ændringsforslag til postloven. 'Den forringer forbrugerbeskyttelsen', lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Din dyrt købte pakke kan ende hos en snagende nabo, foran din dør eller hos den lokale pizzamand, og det kan omdeleren gøre helt uden din accept, hvis et forslag til en ændring i postloven bliver vedtaget.

Har du nogensinde oplevet, at din pakke ikke er kommet frem? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Det mener Forbrugerrådet TÆNK er en meget dårlig ide:

- Det forekommer mig uforståeligt, at man vil forringe forbrugerbeskyttelsen, siger cheføkonom Martin Salomon hos Forbrugerrådet til metroxpress og uddyber:

- Postloven i dag gælder alle. Selskaberne skal aflevere til dig, en person på adressen eller en med en fuldmagt. Lovforslaget fjerner det krav for alle selskaber bortset fra Postdanmark. Så i stedet for at få alle selskaber til at leve op til de samme krav som Postdanmark, så fjerner man dem.

Det kan medføre en række problemer heriblandt, at man ikke er sikker på at modtage sin pakke.

- Måske vil man ikke have, at ens nabo eller en tilfældig person ser, hvad man køber. I værste fald kan personen beholde pakken uden at sige noget, siger han.

Postdanmark vil lukke samtlige posthuse
Postdanmark vil lukke samtlige posthuse

Martin Salamon mener også, at købeloven ikke er gearet til sådan en ændring.

- Man ville være nødt til at gå i retten med nogen sager, og det gør det mere usikkert for erhvervsdrivende, da det ikke længere vil være klart hvornår ansvaret overgår.

Han fortæller også, at mange af selskabernes bude jævnligt bryder den nuværende lovgivning:

- Der er flere af selskaberne, der enten systematisk eller engang imellem afleverer til en nabo eller stiller den et tilfældigt sted. Og det er jo en overtrædelse af loven, som vi jævnligt får henvendelser om.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx