Af Ritzau - 14/07-16 02:24

Minister skal forklare hjælp til veteraner efter drabMinister skal forklare hjælp til veteraner efter drab

Efter drab på forældre til PTSD-ramt soldat vil De Konservative have svar på, om der gøres nok for veteraner.

storybild

Ægteparret Jørgen og Kirsten Kragh blev onsdag aften mindet med et fakkeloptog i Låsby, hvor ægteparret boede i 35 år. Jørgen og Kirsten Kragh blev tirsdag fundet dræbt i deres bil, efter at politiet havde anholdt deres søn. (Billede: Scanpix/Bo Amstrup)

Forsvarsminister Peter Christensen (V) bliver nu kaldt i samråd i Folketingets Forsvarsudvalg.

Det er De Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, der vil have ministeren til at forklare, hvorfor myndighederne ikke har reageret tilstrækkeligt på en række nødråb fra Kirsten Kragh om, at hendes søn - krigsveteranen Lars Kragh - led af posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) og havde brug for hjælp.

Kirsten Kraghs lig blev tirsdag fundet i en bil, der blev kørt af hendes søn. Sønnen er nu sigtet for drabet på sin mor og far, hvis lig også var i bilen.

- Der skal tages ved lære af den dybt tragiske sag, og derfor vil jeg gerne høre forsvarsministerens vurdering af sagen, og om myndighederne har reageret, som man kunne håbe.

- Det tør jeg ikke vurdere endnu, men det må ministeren have en holdning til, og den vil jeg gerne høre, siger Rasmus Jarlov, der også er formand for Folketingets Forsvarsudvalg, i en pressemeddelelse.

Forud for sin død havde Kirsten Kragh i flere år kæmpet for at få hjælp fra Forsvarsministeriet til sin søn. Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Således kontaktede Kirsten Kragh ad flere omgange Forsvarsministeriet. I et brev til ministeriet skrev hun i maj sidste år, at Lars Kragh havde pådraget sig psykiske mén som følge af udsendelser til Balkan, og at moren derfor søgte hjælp.

Det viser en række dokumenter, som Jyllands-Posten har modtaget fra Forsvarsministeriet.

- I dit brev skriver du, at jeres hidtidige samarbejde med Veterancentret har været vanskeligt og uden løsninger, lyder det eksempelvis i et svar dateret 28. maj 2015.

Forsvarsminister Peter Christensen siger til Jyllands-Posten, at han er klar til at evaluere, om der bliver gjort nok for at hjælpe krigsveteraner.

- Vi skal altid være parat til at evaluere på, om vi gør det godt nok. Af samme grund er regeringen i gang med et servicetjek af veteranindsatsen, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx