Af - 16/12-16 09:58; Opdateret: 16/12-16 10:55

Her er manden, der er mistænkt for drabsforsøg på Lars HedegaardHer er manden, der er mistænkt for drabsforsøg på Lars Hedegaard

Her er manden, som politiet efterlyser for drabsforsøget på islamkritiker og forfatter Lars Hedegaard.

storybild

Politiet efterlyser nu med navn og billede denne mand, som er mistænkt for drabsforsøget på debattør og forfatter Lars Hedegaard. (Billede: politiet)

Københavns Politi efterlyset nu Basil Hassan med foto. Basil Hassan er den person, der igennem flere år har været kendt i pressen som BH, og som er internationalt efterlyst i forbindelse med drabsforsøget på Lars Hedegaard, der fandt sted den 5. februar 2013 kl. 11.21 på Hedegaards daværende bopæl Pelargoniavej på Frederiksberg.

Lars Hedegaard. Foto: Scanpix/arkiv

Årsagen til, at Basil Hassan nu efterlyses er, at der ved Retten på Frederiksberg den 28. november 2016 blev afsagt en kendelse, som ophæver det navneforbud, der siden 2014 har været nedlagt i sagen. Kendelsen blev af forsvarsadvokaten kæret til Østre Landsret med opsættende virkning.

Østre Landsret har den 14. december 2016 afsagt kendelse om, at byrettens ophævelse af navneforbuddet stadfæstes, hvorfor dette navneforbud nu er ophævet.

USA udpeger mistænkt for Hedegaard-attentat som terrorist
USA udpeger mistænkt for Hedegaard-attentat som terrorist

Basil Hassan blev torsdag den 24. november 2016 på en amerikansk hjemmeside nævnt og navngivet som den efterlyste gerningsmand til angrebet på Lars Hedegaard, og på den baggrund indbragte Radio 24Syv navneforbuddet for retten med anmodning om at få det ophævet.

Denne anmodning har anklagemyndigheden støttet ved retsmødet i Retten på Frederiksberg mandag 28. november 2016.

Da navneforbuddet nu er ophævet, vælger Københavns Politi at efterlyse Basil Hassan med foto og navn. Han blev den 7. november 2014 ved et retsmøde - afholdt for dobbelt lukkede døre - fængslet in absentia ved retten på Frederiksberg og blev herefter internationalt efterlyst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx