Af - 04/06-15 06:15; Opdateret: 05/06-15 12:15

Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i CaribienChristian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien

Christian røvede som 16-årig en 7-Eleven med en grillkniv. Han fik en såkaldt behandlingdom, som blev afsonet i Caribien.

storybild

Dette foto fik Christian taget på sin tur til Caribien. (Billede: Privatfoto)

10. marts 2009 gik det endnu engang galt for dengang 16-årige Christian. Maskeret og udstyret med en grillkniv troppede han op på 7-Eleven i Jyllinge og bad om pengene i kassen.

- Hele min familie var kriminel, og det var det jeg kendte til. Jeg startede med kriminaliteten som 12-13-årig. Så tankrøveriet var bare endnu en ting, siger han til metroxpress.

Ammitzbøll: Forargeligt at kriminelle kommer på badeferie i Caribien
Ammitzbøll: Forargeligt at kriminelle kommer på badeferie i Caribien

Christian ønsker af frygt for sin tidligere kriminelle omgangskreds ikke at stå frem med efternavn, men han fortæller, at tankrøveriet var det, der endte med at sende ham en tur på et år til Caribien for at afsone sin behandlingsdom på et såkaldt skibsprojekt.

- Jeg blev jo ved med at lave kriminalitet, blev ved med at stikke af fra domme, så da min advokat og sagsbehandler foreslog det her i retten, gav dommeren lov, siger han.

Christian bader her sammen med en pige, der også var med på Den Maritime Bases skib i Caribien (Privatfoto)

Christian blev hentet i ungdomsfængslet og sat på en flyver mod Caribien, hvor båden fra Den Maritime Base ventede.

- Det var rigtig fedt, bare det at se den anden side af verden, det var en kæmpe oplevelse, siger han. Men der var også skoleundervisning fra 8-13 samt arbejde på båden. Og så var der forlystelserne.

- Jeg besteg vulkaner to gange, prøvede jetski mange gange, udflugter i junglen, ja, det var lidt forskelligt fra ø til ø. Jeg nåede dog ikke at blive helt færdig med mit dykkercertifikat, siger Christian.

Roskilde Kommune endte med at betale 975.603 kroner for hans tur, og Christian kan godt forstå, hvis mange synes, at det er forkert at bruge så mange penge på at sende en tankrøver til Caribien.

- Et eller andet sted, jo, det kan jeg faktisk godt forstå. Men det har faktisk lært mig rigtig meget. Jeg har lært hvor nemt, vi har det. Jeg er glad for, det jeg har. Jeg fandt mig selv på den tur, siger han.

Christian på et andet billede fra sin Caribien-tur (Privatfoto)

Efter Christian kom hjem fra ture, røg han tilbage i det kriminelle miljø og blev medlem af AK81, der er en støttegruppe til Hells Angels.

Roskilde Kommune har ikke ønsket at stille op til interview, men velfærdsdirektør Yvonne Barnholdt skriver i en email til metroxpress:

- Jeg kan ikke kommentere på den konkrete sag, men kan generelt sige, at der altid vil være tungtvejende årsager til at tilbyde en borger et ophold væk fra Roskilde Kommune.”

LÆS OGSÅ: Ung misbruger på Caribien-tur: Det var verdens marihuana-hovedstad

LÆS OGSÅ: Unge misbrugere får Caribien-ture for otte millioner kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx