Af - 25/08-15 16:51

Respekt: Dansk kærestepar droppede ferien for at hjælpe flygtningeRespekt: Dansk kærestepar droppede ferien for at hjælpe flygtninge

Marc og Marie-Louise rejste til Samos i Grækenland for at holde ferie - men ferien tog en anden drejning end forventet.

Bildstrecke im Grossformat »

Du har endelig sommerferie. Den skal du nyde på en smuk græsk ø sammen med din kæreste, men pludselig vælter det ind med flygtninge i ferieparadiset. Hvad gør du?

26-årige Marc Munk Simonsen og 28-årige Marie-Louise Staal var ikke i tvivl. Da de så, hvor mange flygtninge, der strømmede ind på øen, tog de sagen i egen hånd.

- Vi følte begge at vi måtte gøre noget. Vi kunne ikke holde ud at at på alle de mennesker i nød, forklarer Marie-Louise Staal til metroxpress.

Her er det gribende billede hele verden taler om
Her er det gribende billede hele verden taler om

Parret kom hjem i søndags, og er stadig meget påvirkede af de syv dage på Samos. De første tre dage nød de solen, men på fjerde dagen kørte de forbi en familie på femten personer, der lå i vejkanten.

- Jeg kunne holde ud at se på det, så vi kørte straks til det nærmeste supermarked og handlede alt, hvad vi kunne og delte det ud til familien, siger Marie-Louise Staal.

Herefter tog de til stranden, som de egentlig var på vej til, da de mødte flokken. Men der gik ikke mere end en times tid, før parret besluttede sig for at rejse sig fra liggestolene og gøre noget aktivt. De startede en indsamling blandt venner og bekendte på Facebook.

- Det strømmede ind med penge, og efter 16 timer havde vi samlet 35.000-40.000 kr. ind - så vi stoppede indsamlingen der. Vi ville være sikre på, at vi kunne nå at bruge alle pengene.

Jonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtninge
Jonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtninge

Herefter brugte parret resten af ferien på at hjælpe så godt de kunne.

- Det har været den vildeste oplevelse nogensinde. Vi er blevet meget rørte over den kæmpe opbakning der har været. Tænk hvor meget man kan, hvis man løfter i flok.

Parret har nu været hjemme i lille trygge Danmark nogle dage, men Marie-Louise Staal er overbevist om, at hun en dag rejser ud i verden for at hjælpe igen.

- Jeg har været en smule trist, efter jeg er kommet hjem. Oplevelsen har sat mit eget liv i perspektiv. Jeg føler jeg har brug for at hjælpe mere - jeg kunne godt finde på at rejse tilbage igen, lyder det fra den unge studerende til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Makedonsk politi bruger tåregas mod vrede flygtninge

LÆS OGSÅ: Boligmangel presser kommuner: Flygtninge sendes på 4-stjernede hoteller

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx