10/11-17 09:26; Opdateret: 10/11-17 10:50

Tre er anholdt efter drab ved MjølnerparkenTre er anholdt efter drab ved Mjølnerparken

Tre personer skal fredag stilles for en dommer efter skuddrab på 22-årig mand ved Mjølnerparken.

storybild

Politiet har anholdt tre personer efter skuddrab i Mjølnerparken torsdag. En 22-årig mand blev dræbt af maskerede mænd på en knallert. Her ses politiet arbejde på stedet i timerne efter drabet. Scanpix/Kristian Djurhuus

København. Politiet har anholdt tre personer i forlængelse af et skuddrab ved Mjølnerparken torsdag. De tre bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag, fortæller efterforskningsleder Torben Svarrer.

Torsdag aften meldte politiet ud, at man havde anholdt et 28-årigt bandemedlem, efter at en 22-årig mand tidligere på dagen var blevet skudt og dræbt.

Efterfølgende anholdt politiet yderligere to mænd - begge er 21 år. Den ene af mændene har ifølge Torben Svarrer tilknytning til bandemiljøet

Torben Svarrer oplyste fredag formiddag om sagen ved en pressebriefing foran Politigården i København. Han oplyste ved den lejlighed ikke, hvilken bestemmelse i straffeloven de anholdte er sigtet efter.

Pressen havde ikke mulighed for at stille spørgsmål ved pressemødet.

Torsdagens skyderi skete torsdag klokken 15.31, da maskerede mænd på knallert affyrede skud mod en parkeret bil.

En 22-årig mand blev dræbt af skuddene, mens en anden mand i bilen blev let såret. Derudover var der en tredje mand i bilen, som efterfølgende stak af. Ham leder politiet fortsat efter.

Skuddrabet er det tredje drab i hovedstaden på mindre end to uger, som politiet forbinder med bandekonflikten i København.

Der har været stribevis af skyderier i konflikten, men det er altså først for nylig, at konflikten har kostet menneskeliv.

Politiet har tidligere meldt ud, at konflikten står mellem gruppen Loyal To Familia (LTF) på den ene side. På den anden side står flere gruppe, som har dannet fælles front mod LTF.

Blandt dem er gruppen Brothas, som har sit udspring i bebyggelsen Mjølnerparken på Nørrebro. Gruppen var egentlig gået i opløsning, men efter alt at dømme er banden blevet gendannet i løbet af efteråret.

Ud over Brothas er der tale om grupperinger fra Husum og Nordvestkvarteret, som også har et horn i siden på LTF.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx