Af - 28/05-14 17:28

Se hvordan enlige fædres hjerner ændrer sigSe hvordan enlige fædres hjerner ændrer sig

Fædres hjerner ændrer sig, når de er den person, som tager sig mest eller især alene af deres babyer og småbørn.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Jo mere en far er sammen med sit barn, jo mere ændrer hans hjerne sig.

Det viser ny forskning, som også viser, at når fædre og mødre i et traditionelt parforhold, hvor moren er den primære omsorgsperson for babyer og småbørn, omgås deres børn og hinanden, er det helt bestemte men forskellige områder af hjernen, som især er i sving.

I forsøget, hvori der indgik både heteroseksuelle og homoseksuelle forældre, fandt forskerne, at hjernen hos homoseksuelle fædre, som havde den primære omsorgsrolle, ændrede sig, så den kom til at fungere på samme måde, som den gør hos mødre i traditionelle forhold, skriver The Independent. De samme forandringer i hjernen ses også hos heteroseksuelle fædre, som påtog sig rollen, som den primære omsorgsperson for børnene.

- Jo mere tid fædre tilbringer med børnene, i jo højere grad bliver de traditionelt forskellige områder i mænd og kvinders hjerner synkroniserede ifølge ledende forsker bag undersøgelsen, Ruth Feldman fra Bar-Ilan University i Israel.

- Graviditet, fødsel og amning er meget stærke kræfter i forhold til at få kvinder til at bekymre sig om deres børns overlevelse. Men mænd har samme potentialer, det kræver blot daglig omsorg og nærvær at tænde dette mor-netværk i hjernen, forklarer Ruth Feldman til Health Day.

Dansk supermodel: Min lesbiske mor fandt min homo-far via kontaktannonce
Dansk supermodel: Min lesbiske mor fandt min homo-far via kontaktannonce

Ifølge undersøgelsen viste traditionelle mødres hjerner højere aktivitet i forhold til følelser og børnene. Til gengæld var mændenes hjerner, som huser det kognitive mere aktive i samvær med børnene. Begge dele udlignes i hjernerne, når fædrene - uanset deres seksuelle orientering- var dem, der tog mest hånd om børnene.

Ifølge The Independent vil undersøgelsen komme til at spille en stor rolle i diskussionen om homoseksuelles ret til at adoptere.

Politiker raser mod danse-stjernes 'homo-barn'
Politiker raser mod danse-stjernes 'homo-barn'

Peter prøver Facebook: Hvem vil føde mit barn?
Peter prøver Facebook: Hvem vil føde mit barn?


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx