Af - 27/04-14 07:51; Opdateret: 27/04-14 14:00

Mand anholdt for mordforsøg mod HedegaardMand anholdt for mordforsøg mod Hedegaard

Politiet har anholdt en mand i forbindelse med drabsforsøget på Lars Hedegaard i februar sidste år.

storybild

(Billede: Polfoto)

Politiet har anholdt den formodede gerningsmand til drabsforsøget mod debattøren og forfatteren Lars Hedegaard i februar 2013.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet endevender alt i Lars Hedegaard-sag
Politiet endevender alt i Lars Hedegaard-sag

Københavns Politi oplyser, at den mistænkte fredag 25. april er blevet tilbageholdt i udlandet. Samme dag foretog politiet ni ransagninger i Københavnsområdet og to i udlandet.

Og der er foretaget afhøringer hos personer, der har relationer til den mistænkte. Dette er sket for at sikre beviser samt forklaringer fra de omhandlende personer, oplyser politiet.

- Det skal understreges, at ingen af disse personer er mistænkt i sagen, ligesom der ikke foreligger mistanke om, at drabsforsøget er gennemført af mere end én person, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi.

Lars Hedegaard stopper i Trykkefrihedsselskabet
Lars Hedegaard stopper i Trykkefrihedsselskabet

Anholdelsen og ransagningerne blev gennemført efter, at Københavns Politi med bistand fra Politiets Efterretningstjeneste i nogle måneder i al hemmelighed har fulgt den mistænktes færden.

Københavns Politi oplyser, at man holder pressemøde om sagen søndag formiddag. Og at man ikke har yderligere oplysninger i sagen, inden pressemødet.

Spytklat bedste spor mod Hedegaards attentatmand
Spytklat bedste spor mod Hedegaards attentatmand

Lars Hedegaard, der tidligere har været formand for Trykkefrihedsselskabet, blev 5. februar 2013 overfaldet uden for sit hjem på Frederiksberg af en mand, der havde klædt sig ud som postbud.

Under overfaldet blev der affyret mindst ét skud, men Hedegaard slap helskindet fra drabsforsøget. Attentatet betød, at Hedegaard i en periode måtte gå under jorden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx