Af - 13/06-15 17:54; Opdateret: 13/06-15 18:36

Gammel dansk børnebog forarger hele verden: Blev krævet forbudt i DanmarkGammel dansk børnebog forarger hele verden: Blev krævet forbudt i Danmark

Den 40 år gamle bog, der hedder 'Sådan får man et barn' er igen blev genstand for ophidselse.

Bildstrecke im Grossformat »

En dansk sexolog og psykoterapeuts bog er igen blevet genstand for forargelse og krummede tæer over hele verden. De ligefremme billeder er blevet delt mere end 134.000 gange.

Sider som Buzzfeed og engelske Metro får læsere over hele verden til at blive pinligt berørte over en 40 år gammel bog, der er skrevet af danskeren Per Holm Knudsen.

Billederne af et kommende sæt forældre, der er i færd med at lave et barn er gået verden rundt 40 år efter at bogen blev udgivet, og den pludselige opmærksomhed kommer da også bag på den danske forfatter.

- Jeg kunne ikke forstå det. Pludselig var der en masse fra USA, der ville være venner med mig på Facebook, siger den 69-årige forfatter Per Holm Knudsen til den omstridte bog til metroxpress.

#Traumatised!!!

Posted by Crysta-Mai Elassaad on Wednesday, June 10, 2015

Danske Natasha går viralt med to forskellige billeder på én uge
Danske Natasha går viralt med to forskellige billeder på én uge

Billederne vil de fleste i dag måske tænke som uskyldige, men det er ikke kun de puritanske amerikanere, der er blevet forargede over bogen. Da den danske udgave udkom i 1975, skabte den også furore.

- Kristeligt Folkeparti havde den oppe at vende i Folketinget, for sådan noget kunne man da ikke udgive, husker forfatteren.

Efterfølgende blev forfatteren gjort opmærksom på, at den engelske udgave af bogen 'How a baby is made' har fået noget af en viral renæssance på de sociale medier. Her har blandt andet amerikanske Buzzfeed skrevet om bogen.

GALLERI: Dansk stjernearkitekt laver det nye World Trade Center
GALLERI: Dansk stjernearkitekt laver det nye World Trade Center

De udlandske medier har også bragt billederne fra bogen, selv om den danske forfatter aldrig har hørt et eneste kvæk om lov tilladelse til at bruge de billeder, som han stadig har ophavsretten til.

- Hvis jeg bare kunne få eksempelvis to kroner for hver af de delinger, så ville det ikke være dårligt, siger Per Holm Knudsen til metroxpress.

Den amerikanske udgave af bogen er i øvrigt også til salg på Amazon. Her koster den billigste udgave over 1.000 danske kroner, selv om den under lanceringen blev solgt for bare en enkelt dollar.

Den danske forfatter har stadig selv to af de amerikanske eksemplarer liggende i gemmerne, men han har ikke planer om at forvandle dem til rede penge på det internationale online bogmarked.

Når Instagram bliver en forretning
Når Instagram bliver en forretning

- Det gider jeg overhovedet ikke. Jeg er for doven til at sætte mig ind i det, griner han i telefonen overfor metroxpress.

Bogen, der i sin danske udgave lyder navnet 'Sådan får man børn' er stadig til at købe i diverse boghandler.

Desuden har bogen hittet i Tyskland og Japan, hvor den igennem tiden har solgt mange tusinde eksemplarer.

LÆS OGSÅ: Pas på: Porno-virus indtager danskernes Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx