Af - 09/05-16 16:42

Nicklas har overvundet sin frygt: Nu går jeg i bar maveNicklas har overvundet sin frygt: Nu går jeg i bar mave

I sidste uge stod 22-årige Nicklas frem i metroxpress og fortalte, at han havde bryster, der lignede kvindebryster. Nu har han overvundet sin frygt og gået udenfor i bar mave.

Bildstrecke im Grossformat »
- Jeg er blevet meget gladere i min hverdag. Det er rart ikke at skulle skjule sig i alt det her tøj, siger Nicklas Mindegaard til metroxpress. Han medvirkede i sidste uge i en artikel i metroxpress om sine mandebryster. I dag har han fundet modet til at gå med bar mave i offentligheden. - Min kæreste synes ikke, jeg skal skamme mig over mine bryster. Hun elsker mig, som jeg er, sagde Nicklas Mindegaard fra Vejle i artiklen, der blev bragt i sidste uge. Ingen i hans familie har det, selvom de også er overvægtige. Det er nemlig ikke altid, at det er overvægt, der giver de kvindelige bryster. Læs mere om årsagen til gynækomasti, ved at trykke på linket. - Jeg er ikke så meget udenfor på grund af mine bryster. Når jeg er, går jeg i sort, fordi jeg har hørt, det slanker. Når teenagedrenge kigger på mig, tænker jeg over, om de kigger på mine bryster. Det ligger altid i mine tanker, om jeg mon bliver gjort til grin, sagde Nicklas Mindegaard i sidste uge. Den værste farve at gå i er ifølge Nicklas Mindegaard grøn. - Jeg føler mig ikke som om, jeg er en rigtig mand. Mine bryster har gjort mig nedtrykt, lige siden jeg fik dem som 11-årig. I folkeskolen grinte drengene af mig og smed mig ind i pigernes omklædningsrum. De sagde, jeg var en stor tøs, sagde Nicklas Mindegaard i sidste uge. Man kan ikke træne brystmusklerne til at rejse sig eller stramme sig ind. Hvis bryster først falder, skal der en operation til, for at brysterne kan rejse sig igen. Det oplyser Jesper Nygart, indehaver af Nygart Privathospital. Når mænd har kvindelige bryster, svarer det til, at en kvinde ikke har nogen bryster. At hendes brystkasse er flad som et strygebræt, mener sexolog Jakob Olrik. Han har fornyligt udtalt sig om emnet til metroxpress. Læs den artikel, som han medvirker i ved at trykke på linket. Hos drenge i puberteten vil gynækomasti ofte være forbigående og kræver ikke behandling, oplyser Slaven Boljanovic, speciallæge i plastikkirurgi ved Privathospitalet Mølholm. Læs mere om, hvem der får 'mandebryster' ved at klikke på linket. Alder har en betydning. Ældre mænd har en mere slap hud, så de skal typisk have lavet et bryst løft, frem for brystreduktion. - Brystløft er en operation, vi laver færre af, sammenlignet med brystreduktion, siger Jesper Nygart. - Man skal altid undersøge, hvad der kan være årsagen til kvindelig brystudvikling og udelukke, at det ikke er medicinindtag, siger Slaven Boljanovic. Hun fortæller, at testikelkræft i ganske sjældne tilfælde kan være årsagen. - Operationer kan foregå både i lokal og fuld bedøvelse afhængigt af situationen, siger Slaven Boljanovic. Jesper Nygart fortæller, at hormoner stimulerer brystvævet til at vokse. - Såfremt det primært er fedtvæv, der er i brystet, kan fedtet fryses væk. Hvis det er kirtelvæv, skal man operere, siger Jesper Nygart.

Hver tredje mand svarer i en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov, at de har mandebryster, altså bryster, der buler lidt ud, ligesom små kvindebryster.

Han gik altid i sort t-shirt og opholdt sig mest indendøre. I sidste uge skrev metroxpress om, hvordan selvværdet hos 22-årige Nicklas Mindegaard var helt i bund, fordi han i 11 år har døjet med 'mandebryster". Altså bryster, der buler lidt ud, ligesom små kvindebryster.

Nicklas Mindegaard medvirkede i avisen i forbindelse med, at en ny undersøgelse, som YouGov havde udarbejdet for metroxpress, viste, at hver tredje danske mand har "mandebryster".

Nu må det være på tide, at alle andre også ved, hvordan jeg er, så jeg kan komme lidt ud og droppe de sorte trøjer i stedet for at skamme mig over mine bryster.
Sagde Nicklas Mindegaard i artiklen.

I lørdags var så første gang i mange, mange år, at han gik uden for sit hjem i bar mave.

- Jeg tænkte; 'nu gør jeg det', men var selvfølgelig lidt nervøs, da jeg gik fra mit hjem, fortæller Nicklas Mindegaard til metroxpress.

Hver tredje ung bryder sig ikke om at vise deres krop til andre
Hver tredje ung bryder sig ikke om at vise deres krop til andre

Sammen med to venner og sin kæreste bevægede han sig rundt i Vejle by iført shorts og åben skjorte.

Der var kun nogle få, der sådan rigtig kiggede på Nicklas Mindegaard. Den gode oplevelse betød, at han allerede dagen efter gentog succesen, hvor han tog på standen og solbadede i bar mave og 21 grader.

- Det var dejligt at gå ud i bar mave. Det var slet ikke så slemt. Det kan jeg godt gøre igen, siger Nicklas Mindegaard, der påpeger, at han nu også kan få sol på sin mave.

Klar til at smide kludene? Lørdag er 'Arbejd-nøgen-i-haven-dag'
Klar til at smide kludene? Lørdag er 'Arbejd-nøgen-i-haven-dag'

Nicklas Mindegaards lave selvværd var også gået ud over forholdet til sin datter:

Jeg vil ikke vise mig frem, når vi er i badeland. Så det betyder, at jeg aldrig er i vandet og lege med min datter.
Det sagde han i sidste uge til metroxpress.

Men det skal nu være fortid:

- Jeg fortalte min datter, at jeg nu gerne vil i vandet med hende, næste gang vi tager i badeland. Hun skreg af glæde. Nu glæder jeg mig sgu til at tage hende med i Lalandia, siger Nicklas Mindegaard.

Han og kæresten regner med at tage i badeland i denne måned.

Læs mere om, hvorfor nogle mænd udvikler kvindelige bryster her.

Sådan reagerer din krop, når du sover brandert ud
Sådan reagerer din krop, når du sover brandert ud

LÆS OGSÅ: 25-årige Stephanie vågnede helt fedtet på fly: - Jeg troede, hun nød det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx