Af - 29/06-16 15:42

Da 10-årige Vanessa så fattige uden ben, fik hun en genial idéDa 10-årige Vanessa så fattige uden ben, fik hun en genial idé

Det er en ualmindelig sej jysk pige!

Bildstrecke im Grossformat »

Da Vanessa var fire år, var hun på familiebesøg i Thailand med sine forældre.

Her mødte pigen fra Hee ved Ringkøbing for første gang fattigdom, og de konsekvenser det kan have, hvis man er handicappet.

På rejsen så hun en dag noget, der fik hende til at træffe en fast beslutning.

Heltinde: Winnie sprang ind under tog for at redde mand
Heltinde: Winnie sprang ind under tog for at redde mand

- Vi var i et center, hvor der stod en indsamlingsboks. Der stod, at de indsamlede dåse-ringe, som de smeltede om til ben-proteser. Det synes jeg lød rigtig spændende, især fordi de blev givet til folk, der var fattige og ikke havde råd. Jeg havde ingen penge, men jeg ville gerne hjælpe, så da jeg kom hjem, begyndte jeg selv at samle, siger nu 10-årige Vanessa Kastner til Metroxpress.

En enkelt protese kræver omkring 3 kilo dåse-ringe, der skal smeltes om, og i første omgang håbede Vanessa på, at hun kunne samle ind til to proteser.

Da det lykkedes, tog hun de seks kilo med på den næste ferie til Thailand, hvor hun selv overrakte dem til lederen af projektet, doktor Therdchai Jivacate.

- Han blev meget glad, da jeg kom med dem, og som tak viste han mig rundt, så jeg selv kunne se, hvordan proteserne blev lavet, siger Vanessa Kastner, der blev så inspireret af oplevelsen, at hun besluttede sig for at samle endnu flere.

- Da jeg kom hjem, fik jeg også min skole til at hjælpe med at samle dåse-ringene, så lægen kunne blive endnu mere glad, og så endnu flere mennesker kunne få benproteser, siger Vanessa Kastner til Metroxpress.

Sej pige: 12-årig samler 1000 jakker til hjemløse
Sej pige: 12-årig samler 1000 jakker til hjemløse

Og takket være hjælpen fra familie, venner og alle eleverne i skolen, har den 10-årige pige samlet så mange kilo, at der nu kan produceres benproteser til op mod 30 mennesker. Vanessa vil nu samle ind det næste år, før hun sender dem til Thailand, hvor hun igen vil overrække dem til lederen af projektet.

- Jeg har set rigtig mange, der har haft glæde af proteserne. De bliver rigtig glade for dem, for det betyder, at børnene kan lege, og de voksne kan arbejde og tjene penge til deres familier, siger Vanessa Kastner, der er glad for, at hendes ihærdige projekt er blevet taget godt imod af omverdenen.

- Det er dejligt, at der er så mange mennesker i Danmark, der synes det er en god sag, jeg er gået i gang med, siger Vanessa Kastner.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx