Af Katrine Frederikke Wandrup - 04/11-17 13:46; Opdateret: 04/11-17 16:12

17 dage efter sin søns fødsel sprang Anja ud fra Rundetårn: Nu fortæller kæresten historien17 dage efter sin søns fødsel sprang Anja ud fra Rundetårn: Nu fortæller kæresten historien

Kæresten til en kvinde, der sidste år sprang ud fra Rundetårn i København, fortæller nu, hvad der gik forud for tragedien.

storybild

En fødselsdepression ledte den nybagte mor Anja til at tage sit eget liv ved at springe ud fra Rundetårn. (Billede: Liselotte Sabroe)

For et år siden sprang Anja ud fra Rundetårn, blot 17 dage efter hun havde født sin søn. Hun led af en svær fødselsdepression, der ledte hende til selvmord.

Under graviditeten blev Anja mere og mere nervøs for, om hun kunne varetage rollen som mor. Hun lå og googlede en hel masse om natten for at finde svar på alle skræk-spørgsmålene, der lurede i  baghovedet.

Men da hun fødte sønnen Alfred den 24. september 2016 var hun glad. Faktisk var hun lykkelig, fortæller Anders, som er far til Alfred, til DR P1 Dokumentar. De var alle sammen lykkelige for en kort stund.

Barselshotellet blev efter et par dage udskiftet med den lille families eget hjem på Nørrebro, men her begyndte Anja at tvivle igen. Hun kunne ikke sove og troede ikke, at hun kunne tage sig af sin lille søn.

Parret og sønnen flyttede derfor efter en enkelt nat tilbage på barselshotellet. Anja fik det værre og værre. Hun sov ikke og fik derfor ordineret sovemedicin. Hun var sikker på, at hun ikke kunne passe på Alfred og at hun ikke kunne amme, selvom jordemor efter jordemor fortalte hende, at det gik rigtig fint.

Anja kunne ikke se, at jordemødrene havde ret. At Alfred var mæt og tilfreds, efter hun havde ammet ham.

»En dag trykkede Anjas mor hende på brystet, for Anja var overbevist om, at der ikke var noget mælk. Der sprøjtede en lang stråle mælk ud. Og så gik der ikke særlig lang tid, før hun sagde: 'min mælk er jo dårlig',« fortæller Anders til DR.

Mørket blev ved med at samle sig i Anjas hoved, og personalet på barselshotellet vurderede, at hendes tilstand var så slem, at vinduet på værelset måtte boltres og en medicinstuderende blev sat til at holde vagt ude foran døren for at sikre, hun ikke stak af.

Psykiaterne vurderede efter et par dage, at Anja ikke længere var selvmordstruet, og at hun skulle prøve at sove uden hjælp fra sovemedicin. Vagten blev fjernet og en morgen, da Anders besøgte Anja med sønnen, ville han have hende til at sove. Han gik ud på gangen og lidt væk.

En ansat kom og fortalte, at Anja var væk. Hun var stukket af uden nogen havde set hende, og derfor blev en hektisk eftersøgning sat i gang på hospitalet. Anders greb sin cykel og kørte hele byen rundt, sikker på, at han ville finde hende.

Nogle timer efter sidder Anders tilbage på hospitalet med Anjas mor. En betjent kommer og siger, at de har fundet Anja. Hun er sprunget ud fra Rundetårn.

»Jeg skriger, da jeg får det at vide. Jeg kaster mig ned på gulvet og slår på gulvet med knyttede hænder, og råber 'nej, nej, det kan ikke være rigtigt! Hvordan er hun død?' Og vi hører så, at hun er sprunget ud fra Rundetårn, og at dem, der var deroppe, troede, hun var ved at tage en selfie, da hun kravlede op,« husker han.

Anders er i dag alenefar. Han har ikke den lille familie, han havde forestillet sig, men Alfred vokser og det går bedre og bedre. Han græder ikke så voldsomt og længe som før, og han har det ikke helt så skidt.

Familien optræder kun ved fornavn af hensyn til Anders og Alfreds privatliv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx