Af - 22/08-16 19:31; Opdateret: 22/08-16 21:55

Fotograf trækker i land: fjerner nøgenbilleder af 22-årige IdaFotograf trækker i land: fjerner nøgenbilleder af 22-årige Ida

Den 22-årige nøgenmodel Ida Sørensen får sin vilje. Kontroversielle billeder bliver nu fjernet fra udstilling.

storybild

Fotograf Mathilde Grafströms fotoudstilling på Nytorv i Københavns Kommune har vakt stor debat. Først fordi politiet krævede, at billeder med kønsorganer blev udstillet i miniformat for ikke at støde offentligheden. Siden fordi nøgenmodellen Ida Sørensen mod sin vilje fik udstillet sine kønsdele. (Billede: scanpix/arkiv)

Når fotografen Mathilde Grafström mandag aften åbner sin udstilling ’Female Beauty - Nude in the public space’ på Frederiksberg Rådhusplads, bliver det uden fotografens ucensurerede og meget eksplicitte billeder af den 22-årige nøgenmodel Ida Sørensen, som mod sin vilje har været en del af fotografens kontroversielle udstilling på Nytorv i Københavns Kommune. Det skriver b.dk.

Det sker, efter Ida Sørensen den 10. august stod frem i metroxpress og fortalte, at hun var led og ked af at se sine kønsdele udstillet i det offentlige rum.

22-årige Ida: Jeg er ked af at have min f*sse til offentlig skue
22-årige Ida: Jeg er ked af at have min f*sse til offentlig skue

Ifølge Ida Sørensen havde hun gjort det klart over for Mathilde Grafström, at hun ikke ønskede, at man skulle se hendes kønsdele på billederne.

-Billederne går virkelig over min grænse. Det er virkelig ubehageligt. Jeg føler mig rigtig utilpas med, at min fisse hænger til offentligt skue. Det er ikke noget, jeg selv har valgt, sagde Ida Sørensen til metroxpress.

Ida Sørensen. Foto: Jesper Koefoed

Ida Sørensen medgav over for metroxpress, at hun i en skriftligt kontrakt havde skrevet under på, at Mathilde Grafström havde fuld råderet over billederne, men sagde, at hun ikke havde forestillet sig, at hendes kønsdele ville blive smækket op på plakater i det offentlige rumn.

Fotograf Mathilde Grafström henholdt sig kontrakten og sagde:

- Jeg er uforstående overfor hendes reaktion. Som jeg ser det, er jeg den forulempede part i denne sag. Vi har en kontrakt, som hun har skrevet under på - og heri står der intet om, at hun ikke vil have man kan se synlige kønsdele. Når man så kommer efter offentliggørelsen og siger, at man har fortrudt, er det håbløst for mig at gøre noget.

Ida Sørensen har erkendt, at hun har overstreget billeder af sig selv med sort tusch på udstillingen på Nytorv. Det fik Mathilde Grafström til at politianmelde Ida Sørensen for hærværk.

Ida ville ikke have sin 'f**** til offentlig skue': Nu er hun politianmeldt for hærværk
Ida ville ikke have sin 'f**** til offentlig skue': Nu er hun politianmeldt for hærværk

Frederiksberg Kommune ville kun lægge jord til udstillingen, hvis fotograf og model kunne finde en løsning på striden. Eftyerfølgende udsendte Mathilde Grafström denne pressemeddelelse:

Foto: Scanpix/arkiv

- Jeg har indset, at ligesom kunstnere skal have deres frihed, er det også vigtigt, at også modellerne har deres komplette frihed i forhold til deres deltagelse i et projekt, der handler om at vise deres kroppe nøgne frem i det offentlige rum.«

Hun tilføjer:

- Jeg gør mit bedste for at være etisk bevidst og løbende lære af mine erfaringer som kunstner, som er mange og ganske hårde. Derfor har jeg valgt at give modellerne friheden tilbage, kontrakt eller ej, så de selv kan vælge om de vil være en del af projektet ’Female Beauty – Nude in the public space’. Jeg vil ikke tvinge nogen til at være offentligt nøgen, og mit projekt med at hjælpe kvinder fungerer ikke sammen med tvang.’

Mathilde Grafströms projekt handler om kvinder, der har et negativt selvbillede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx